Factorii poștali din teritoriu au început să părăsească sistemul. Unul câte unul. Astfel, de câteva zile, Oficiul Poștal de la Podu Turcului a rămas fără poștași, toți cei trei factori poștali ai acestei unități luând decizia de a demisiona din aceste funcții.
Gestul poștașilor a fost motivat de presiunile uriașe la care au fost supuși angajații companiei în ultimele luni. „În prezent, unitatea din Podu Turcului mai este deservită doar de diriginta poștei și de oficianta de aici. De altfel, diriginta este cea care face deplasările în teren pentru distribuirea corespondenței și restul”, a declarat Sorin Șova, liderul local al sindicaliștilor de la Poșta Română Bacău. Din păcate, acesta nu este un caz singular, la Pâncești, de exemplu, nefiind niciun factor poștal care să deservească zona de mai bine de șase luni. Reamintim că administrația Companiei Naționale Poșta Română a anunțat, luna trecută, că va aplica un amplu program de restructurare a companiei. În urma acestei măsuri, peste 250 de angajați ai Direcției Județene de Poștă Bacău ar urma să rămână pe drumuri.
În plus, șase dintre cele nouă oficii poștale din muncipiul Bacău se vor închide în etapa următoare. În primă fază, se pare că ar fi agențiile din cartierele CFR și Șerbănești, cu șanse mai mari de a rămâne deschise fiind Oficiile Poștale nr. 1 (din centrul Bacăului), nr. 8 de pe Mioriței și nr 9. de pe Bacovia. Din păcate, le vor urma și oficiile poștale din zona rurală. Planul de restructurare a Poștei presupune desființarea și închiderea unui număr de 402 de subunități poștale în toată țara, dintre care câteva zeci din județul Bacău, inclusiv oficiile poștale rurale. (Florentin RADU)
Marius Malinescu a zis
Inca astept stirea despre factorii postali dintr-o comuna sau un oficiu urban care s-au unit si au schimbat hotararea luata de guvern. Ca fiecare s-a gandit la o solutie locala de a rezista si a creste eficienta dovedind cu cifre ca treaba functioneaza. Mai astept sa aflu ca la un oficiu angajatii nu sunt rude si nu primesc atentii doar pentru ca livreaza plicul sau pensia. Sau cu banii primiti suplimentar contribuie la functionarea oficiului necesar comunitatii.
Astept initiativa de a verifica cine vine din urma si poate sa ma integrez in noua structura deoarece o forma sau alta de posta va exista si teoretic ei au studii si experienta necesara noului furnizor. Practic se mai destrama un cuib de viespi bazat pe spaga la angajare si finantat din impozitele masive percepute celor ce chiar muncesc.
Mai grav este ca acesti angajati ce o viata au dat cu stampila in formulare inutile se vor hrani din generoasele sisteme de protectie sociala adica tot din taxe. Schimbam doar denumirea din postas in asistat. Pe aceeasi bani sau poate chiar mai multi.
Sunt convins ca cei mai multi roiesc cu neamul lor pe langa un partid si vor gasi un locusor caldut intr-o forma de administratie. Sau se fac politisti si pleaca in Delta cu barca.
mihai a zis
Cand mai postezi comentarii documenteazate, posta nu este institutie bugetara , cei angajati pe pile nu sunt postasi ci directori 🙁 180 de la PDL) si ne-am saturat cumparand hartie , pixuri , capse si altele, iar spaga dai in spital de la portar la medic , la ospatar, la toti functionarii ca asa este la noi la romani.conducerea postei vrea sa le dea un sut in fund oamenilor care au muncit 20 de ani pe un salariu de nimic si se folosesc de tot felul de gaselnite ca sa nu plateasca salarii compensatorii, incalcand contractul colectiv de munca , dupa ce de 2 ani fara nici o baza legala nu au mai platit salariatilor drepturile prevazute in acesta.in loc sa faca o analiza corecta a tarifelor care nu s-au mai marit de mai mult de 5 ani (1.20 lei pe kg la colete postala cand o firma de curierat iti i-a 10 lei ), o curselor postale fara rost (duci un plic 40 km ), ei nu stiu decat sa bata in salariati.cum e posibil ca intr-o companie falimentara DG sa aiba salariu de 11000 de euro