Consiliile locale municipale și orășenești vor cofinanța serviciile cu 50% din costul mediu de anul trecut, iar consiliile comunale cu 35%.
Ștefan POPA
Aleșii județeni băcăuani au stabilit costurile medii anuale pentru finanțarea serviciilor sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului și persoanelor cu handicap. La serviciile de protecție specială pentru copil sau tânăr cu dizabilități acestea încep de la 24.895 de lei pentru fiecare individ pe an și ajung până la 30.025 de lei, la serviciile de protecție pentru copii sau tineri aflați în dificultate costurile medii anuale sunt cuprinse între 22.620 de lei și 28.601 pentru fiecare beneficiar, iar la serviciile de tip rezidențial în centrul de primire în regim de urgență costul mediu este de 14.382 de lei de individ pe an.
În cazul serviciilor de adăpost de zi și noapte pentru copii străzii costul mediu anual a fost stabilit la un nivel de 26.345 de lei pe an pentru fiecare copil, la protecția specială pentru cuplu mamă – copil de 18.566 de lei, iar pentru întreținerea tinerilor cu dizabilități educaționale speciale în servicii de îngrijire de tip familial sau asistență maternală costul anual va fi de 12.879 de lei pentru fiecare beneficiar. În cazul persoanelor adulte cu handicap cu măsura de protecție de tip rezidențiat costul mediu anual de întreținere per beneficiar începe de la 18.039 de lei și ajunge până la 34.997 de lei în funcție de tipul de asistență în care se încadrează. Totodată, s-a stabilit și contribuția consiliilor locale la finanțarea acestor servicii. Astfel contribuția unităților administrativ teritoriale municipale și orășenești va fi de 50% din costul mediu aferent anului 2012, iar a consiliilor comunale de 35%.
Lasă un răspuns