Sute de voluntari de la diferite organizații non-guvernamentale din Bacău s-au adunat, duminică, în Parcul Cancicov pentru a încheia o săptămână dedicată voluntariatului.
Astfel, în cadrul Festivalului Luminii, ajuns deja la a patra ediție, peste 100 de membri ai organizațiilor locale ale „Cercetașilor României” au pregătit peste 3.000 de gulguțe (recipiente din hârtie pliată, cu o lumânare în mijloc), în încercarea de a marca maiestuos încheierea unei săptămâni pline de acțiuni de voluntariat. Folosindu-se de aceste ornamente colorate în care fuseseră așezate lumânărele, cercetașii au conturat pe terenul din centrul parcului o figură inspirată după „Crinul cercetașilor”, emblema prezentă pe uniforma oricărui cercetaș.
„Am organizat acest festival pentru a arăta frumusețea lucrurilor mărunte. Vrem să aducem acea liniște sufletească prin intermediul acestor lumini. Este un festival sincron, care se desfășoară simultan în peste 20 de orașe mari din țară. Gulguțele au fost confecționate din hârtie reciclabilă. După ce se va încheia sărbătoarea, le vom stinge și vom curăța locul. Nici măcar nu se va observa că am fost aici”, a declarat Gabriel Fodor, de la organizația locală a „Cercetașilor României”. De buna-dispoziție s-au ocupat voluntarii de la Fundația „Sf. Ioan Bosco”. Astfel, timp de mai bine de șase ore, au dansat împreună cu trecătorii aflați la o plimbare prin parc, au cântat, într-o veselie generală, o parte dintre ei având răgaz să se și înscrie la Tabăra de Vară pe care fundația o va demara în data de 24 mai. Au fost ritmuri moderne, populare, pentru toate gusturile.
Mai departe, voluntarii de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău s-au îngrijit mai mult de partea sufletească a tinerilor. „Este ultima activitate din «Săptămâna Națională a Voluntariatului» și voluntarii noștri au un mesaj care se înscrie în spiritul acestei sărbători: «Și tu poți fi lumină pentru ceilalți!». Astfel, am avut atelierul de muzică, atelierul de jocuri, atelierul de desen, atelierul cu povești, acțiuni prin intermediul cărora au fost transmise mesajele fiecărui tânăr, copil, adolescent”, a declarat Marta Butnaru, de la CPECA Bacău. Cert este că evenimentul și-a atins scopul, reușind să creeze acea atmosferă unică, acel spațiu în care tinerii să se poată manifesta artistic, încornjurați de mii de lumini, oferind, totodată trecătorilor câteva ore inedite de deconectare, departe de stresul zilnic. (Florentin RADU)
Lasă un răspuns