Intrat în rândul „eco-școlilor” în mod oficial în 2012, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacău nu se mulțumește doar cu titlul, continuând, prin acțiunile în care se implică voluntar deopotrivă elevi și cadre didactice, să demonstreze că și-l merită cu adevărat, iar aceasta pe termen lung. Două astfel de acțiuni au avut loc în această săptămână, de Ziua Mondială a Mediului (5 iunie), zi trecută de altfel în calendarul de activități eco derulate în cadrul Proiectului „Eco-Școala” de către elevii unității și profesorii lor coordonatori.
Într-o primă manifestare dedicată Zilei Mondiale a Mediului au fost implicați mai mulți elevi care, sub coordonarea profesorului Viorica Chiticaru, au derulat acțiuni de informare cu privire la problemele de mediu globale și locale și necesitatea de a acționa pentru soluționarea lor pentru ca, în final, alți liceeni să demonstreze colegilor lor cum se poate face artă din… „rebuturi”. Concret, aceștia, sub îndrumarea profesorilor Tania Goean și Raluca Căliescu-Gâdioi, au realizat o frumoasă expoziție de obiecte create din materiale reciclabile. Din echipa Proiectului „Eco-Școala” fac parte și cadrele didactice Iulia Leana, Carmen Gabriela Cenușă, Violeta Vlad, Delia Pintilie ș.a.
Patrula de reciclare
O a doua manifestare dedicată Zilei Mondiale a Mediului desfășurată la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacău a fost, tot miercuri, 5 iunie, festivitatea de premiere a școlilor din județul Bacău înscrise în programul național „Patrula de Reciclare”, Ediția a II-a, 2012-2013. Acesta este un program de educație ecologică privind conștientizarea colectării și reciclării DEEE, derulat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele școlare județene, agențiile de mediu și primăriile din județele participante. În cadrul proiectului, coordonat la „Saligny” de profesor Iulia Leana și Gabriela Pădure Todirică, director adjunct al unității de învățământ, numeroși elevi voluntari s-au implicat pe tot parcursul anului școlar în activități precum realizări de filme, participarea la concursuri tematice, realizarea de broșuri informative etc., având ca scop tocmai stimularea spiritului civic și creativității acestora. Alți membri ai echipei Proiectului Ecologic „Patrula de Reciclare” au fost profesori Viorica Chiticaru, Carmen Gabriela Cenușă, Lucia Bordeianu, echipă susținută de încă alte 15 cadre didactice. (M. R.)
Lasă un răspuns