Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar debutează pe 30 iulie, cu proba scrisă.
În acest an s-au înscris în concurs 1.108 candidați, doi dintre aceștia neavând studii acreditate sau autorizate și tot din total, 1.043 pot participa la proba scrisă, restul fiind declarați respinși la proba practică sau inspecția specială la clasă. „Pentru a se putea angaja pe perioadă nedetermintă, candidații trebuie să obțină minimum nota 7.00 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția la clasă și profilul postului – a declarat prof. Claudia Merticaru, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean Bacău.
Nota obținută la proba practică și profilul postului sau la inspecția specială la clasă și profilul postului are o pondere de 25% din media de repartizare”. Candidații care nu obțin media necesară pentru a fi titularizați pot profesa ca suplinitori, dacă au obținut cel puțin nota cinci atât la proba scrisă, cât și la cea practică/inspecția la clasă, media de repartizare calculându-se după formula (3*a + b)/4, unde „a” este nota obținută la proba scrisă, iar „b” este nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă. Repartizarea cadrelor didactice, după susținerea Concursului de titularizare, se face în trei etape, în ședințe publice, în funcție de media obținută. Prima etapă are loc în perioada 9 – 12 august. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns