Radu Ababei, directorul DJST Bacău, a atras atenția că aceste obiective sunt controlate numai de Direcția Antidrog și că, până acum am, avut mare noroc că nu a murit nimeni într-o astfel de sală de sport.
Claudiu TĂNĂSESCU
Sălile de fitness din județul Bacău prezintă un risc major pentru sănătatea populației. Semnalul de alarmă a fost tras de Radu Ababei, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Bacău, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Instituția Prefectului – Județul Bacău, unde a prezentat raportul de activitate al acestei instituții. „Centrele de fitness nu sunt verificate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cum ar fi normal, pentru că nu avem cadrul legal și a fost omis acest lucru – a decalarat Radu Ababei. Până acum am avut un noroc extraordinar că nu am avut nicio persoană decedată într-o sală de fitness. Acestea sunt verificate numai de Direcția Antidrog”.
Mai departe, Ababei a prezentat bilanțul DJST Bacău. Instituția a organizat, în primele șase luni ale acestui an, nu mai puțin de 55 competiții sportive, atât în mediul urban cât și în mediul rural, de la nivel național, la cupe de cartiere sau comune. În medie, în județ a avut loc în această perioadă o acțiune sportivă la două zile și jumătate. La Direcție s-au depus în acest an 22 de proiecte pentru tineret, din care 20 au fost aprobate.
Subprefectul Dorian Pocovnicu a punctat și el că este pentru prima oară când se colaborează cu Direcția de Sport, care vine să își prezinte activitatea și și-a manifestat interesul pentru derularea unor proiecte în comun, pe viitor, cu Instituția Prefectului sau Consiliul Județean.
Taberele școlare stau în conservare în loc să fie deschise pentru tineri
O altă problemă semnalată de Radu Ababei este cea a taberelor școlare. În județul nostru sunt șase tabere, din care doar două funcționează, restul fiind în conservare. „O prioritate pentru noi este să redeschidem aceste tabere aflate în conservare – a precizat directorul Ababei. Sperăm ca anul viitor să reușim să realizăm o serie de parteneriate public-privat, prin care să le facem funcționale”.
Următorul punct de pe ordinea de zi a fost prezentat de Gheorghiță Vlad, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, și a vizat siguranța alimentelor. Directorul Vlad a realizat o prezentare hazlie, cu slide-uri ce ilustrau un motan citind o carte sau o vacă lingându-și buzele, istoria noțiunii de siguranță a alimentelor, normele europene, efectele nocive din mediu, erori alimentare, aditivi, E-uri sau evoluția legislației europene și situația legislativă din țara noastră.
Lasă un răspuns