Când vine vorba de struț, cu toții știm că, atunci când nu vrea să vadă ceva sau simte un pericol, își bagă capul în nisip și crede că situația este rezolvată. La fel, despre oamenii care văd doar ce vor, se spune că poartă ochelari de cal.
Ieri, în ședința Consiliului Local Bacău în care s-a votat bugetul orașului pe acest an, am aflat că investițiile din oraș nu există, că Bacăul stă cel mai prost în țară la atragerea investițiilor. Vestea a venit din partea “Legionarului”, transformat din înghițitor de săbii în înghițitor de microfoane. Precum struțul cu capul în nisip sau calul cu ochelari, am descoperit că, probabil, în mintea încurcată de francofonie și de dunele deșertului, nu există Centrul de Afaceri, pasajul subteran, pasarelele Letea și Mărgineni, podul Șerbănești, Bazinul de Înot, parcuri, locuri de joacă, străzi asfalatate, blocuri reabilitate, proiecte în curs de execuție finalizare sau gata să înceapă ca Insula de Agrement, Calea Moinești, străzile Milcov și I.L. Caragiale, trotuare, Spitalul Municipal etc. Nu spun că aceste lucrări sunt cele mai bune, perfecte, dar ele există și nu pot fi neglijate și trecute cu vederea. Nu vreau să aduc niciun elogiu primarului, pentru că până la urmă este un angajat în slujba cetățenilor și acesta este serviciul lui. Dar nici nu pot să nu văd ochelarii de cal de pe nasul cuiva care, prin ceea ce susține de la gustosul microfon din sala de ședințe, nu emană nimic constructiv. Pentru că, de cele mai multe ori, cele mai bune sunt criticile constructive și nu sforăielile politice. Mai ales de la „investitori” politicieni, “curat-murdar” ecologiști, care în 2012 împărțeau spațiile din Piața Centrală în ședințe de partid!
Partea plină a paharului este însă că, în 2014, bugetul municipiului Bacău este unul care continuă investițiile. Peste 68% din acesta merge la acest capitol și, la fel de important, este faptul că se încearcă să se atingă toate domeniile. Pentru că lucrări precum cele pe care nu le vedea distinsul consilier local de mai sus trebuie să continue sau să se finalizeze în acest an. Și ele există, pentru că sunt investiții publice, vizibile cu ochiul liber, pe care nu le va lua nimeni acasă!
Lasă un răspuns