Nu există zi în care să nu ne tachinăm prietenii cu mici glume și șotii pentru a scăpa din monotonia unei zile de școală. De 1 Aprilie, farsele trebuie să fie printre cele mai bune și alese astfel să nu se supere cineva pe noi timp de un an întreg. Este ziua în care aproape nimic nu trebuie luat în serios, oriunde ai fi: la școală, în parc, în camera ta proprie. E ziua cînd se acceptă glumele dulci sau mai nesărate, totul depinzînd de cel care face gluma și de ghinionistul căruia i se face.
În principiu, glumele de ziua păcălelilor se fac pe baza unei temeri, unui obicei, unui obiect drag sau locul unde înveți sau lucrezi. O altă regulă este că gluma trebuie să aducă zîmbetul oamenilor, nu nervi și supărare, deci atenție la glumele proaste cu care poți strica toată ziua unui om. Încearcă să fi cît mai original, dar nu de speriat de genul „paparazzi”. Mai bine cuminte decît să încerci nu știu ce nebunie și să-ți faci ție rău sau celui de lîngă tine.
De exemplu, dacă ești pasionat de calculatorul tău pe care îl plătești în rate, așteaptă-te oricînd la o glumă de genul „uite ce program bestial, instalează-l și tu”, pentru ca apoi să realizezi că ți-a șters niște date sau să ți se zică că a fost virusat programul, sau să primești viruși de pe internet ca un frumos cadou de 1 aprilie. E domeniul tău preferat și e normal să ți se facă astfel de farse. Dar dacă știi că nu le suporți, într-o astfel de zi fi cu „ochii-n patru”.
Dacă cel drag vrea să-ți facă o „bucurie” poate să pună pe cineva să îți zică că este la spital, tu să fugi acolo și să-l găsești viu și nevătămat.
Există și glume simpluțe de genul „vezi că te cheamă cineva pe hol”, „vezi că te-a chemat mama acasă”. Au apărut și farsele trimise pe celulare, cu ajutorul sms-urilor. Pînă și profesorii glumesc în astfel de zile, pe nervii elevilor, cu „scoateți o foaie de hîrtie, lucrare de control” sau „ascultare” (atenție, totuși, pentru că poate să fie ceva mai mult decît o simplă glumă).
Normal că pe lîngă astfel de farse, există și cele care pun greu răbdarea la încercare, cele care stresează pe oricine: „te-a chemat diriga la ea pentru că te-a văzut fumînd”, „au venit ai tăi la școală și ți-au văzut absențele și notele”, „ai luat încă un doi la istorie și nu mai treci clasa”. Astfel de glume fac pe oricine să atingă crizele de isterie, pentru că te-au lovit în punctul tău sensibil. Fi pregătit mereu la astfel de vești într-o astfel de zi și nu te enerva înainte de a verifica dacă ceea ce ți s-a spus este cu adevărat. Și nu uita că în astfel de zile, răzbunarea este chiar dulce, depinde de ce metode folosești. Ai grijă să nu ai probleme apoi un an întreg cu cel căruia i-ai făcut o farsă, pentru că s-ar putea să mai ai nevoie de el și el să te fi ținut minte. (Andreea CEASĂR)
Lasă un răspuns