Cadre didactice de toate specializările și de toate vârstele din județele Bacău și Covasna și-au dat întâlnire luni, 28 aprilie, la sala de conferințe a Hotelului Dumbrava din municipiul Bacău, pentru a pune punct unei relații începute în urmă cu patru ani. Pentru a pune punct și, desigur, pentru a o lua de la capăt, cumva separat în aplicarea a ceea ce împreună, preț de patru ani, au învățat. Concret, în ziua și locul amintite, în prezența câtorva reprezentanți ai autorităților locale, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Profesionalizarea carierei didactice – noi competențe pentru actori ai schimbărilor în educație din județele Bacău și Covasna – BACOV-ia”, proiect demarat în noiembrie 2010 și încheiat în aprilie 2014, derulat prin parteneriatul dintre Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău, ISJ Covasna, Casa Corpului Didactic (CCD) Covasna și CCD „Grigore Tabacaru” Bacău și Universitatea Transilvania din Brașov. Proiectul, cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a avut ca obiectiv general – după cum titlul o sugerează – formarea și dezvoltarea competențelor personalului didactic preuniversitar din cele două județe, în vederea îmbunătățirii managementului procesului educațional și, ca atare, a creșterii calității acestuia. În urma activităților derluate (trei module specifice), au fost formate 2.600 de cadre didactice din Bacău și Covsana, deopotrivă educatori, învățători și profesori, atât în sensul formării continue, cât și al dezvoltării capacității lor de a utiliza metode interactive de predare, învățare și evaluare sau a îmbunătățirii competențelor lor în domeniul managementului clasei și a gestionării situațiilor de criză la nivelul structurilor de învățământ.
„Oricare dintre noi, cadrele didactice, credem – a spus prof. Theodora Șotcan, inspector general al ISJ Bacău, în cadrul conferinței de închidere a proiectului – că ceea ce se întâmplă într-o clasă transcede spațiul acelei clase. Prin ceea ce am învățat în cadrul proiectului, credem că vom reuși să și facem asta. Sperăm ca această formare să ducă în mod real la creșterea calității învățământului în cele două județe”. În cadrul proiectului s-a creat, de asemenea, portalul www.bacov-ia.ro, ca suport documentar pentru toate cadrele didactice din sistemul preuniversitar românesc care înțeleg necesitatea de a deveni, pentru bunul mers al lucrurilor într-o comunitate, agenți ai schimbării în bine.
Sa vedem in rural Schimbarea adusa prin reprezentatii participanti mai ales la gimnaziu!
Timp, stres si tone de hartii ca sa aflam ce stim deja, iar in patru ani se anuleaza totul pentru ca „expira” creditele acordate! Bani europeni cheltuiti romaneste!
Ioiiiii, interesant e ca astia scolitii pe aici au fost simultan in 2-3 locuri. Alo, anulati certificatele purtatoare de credite obtinute fraudulos!