Performanțele elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău, dar și implicarea părinților și a foștilor absolvenți ai acestuia în susținerea unui act educațional de calitate au fost recunoscute, la finele săptămânii trecute, la scenă deschisă, la Sala Ateneu, cu emoții, premii și aplauze în picioare. Totul s-a petrecut în cadrul ediției din 2014 ReGala „Ferdinand”, manifestare având ca scop tocmai promovarea valorilor din „interiorul” unității de învățământ, elevi și profesori deopotrivă. Evenimentul a însemnat, totodată, premierea concurenților la concursul de creativitate „Eu contez!”, organizat de colegiu în parteneriat și cu susținerea financiară a Fundației Comunitare Bacău, a Asociației Părinților și a Asociației ALUMNI a absolvenților Colegiului „Ferdinand I”.
După premierea, în prima parte a evenimentului, a elevilor și profesorilor cu rezultate excelente la olimpiadele zonale și naționale, a doua parte a manifestării a constat în decernarea diplomelor și premiilor în bani ai câștigătorilor concursului „Eu contez”, la care s-au înscris cu eseuri, desene, picturi și proiecte zeci de elevi de la clasele a IV-a până la a XII-a. Astfel, la categoria „Old arts”, marele premiu a revenit, pentru pictură, elevei Laura-Elena Stocia (clasa a VI-a), iar premiul special al juriului a revenit elevului Radu Ungureanu (clasa a X-a) (foto) pentru poezie. La secțiunea „New arts”, premiile au fost revendicate de Dragoș Dascălu pentru realizarea site-ului „Eu contez”, iar premiul special a ajuns la Bogdan Fâciu (clasa a V-a) pentru filmul „Eu contez”.
La secțiunea „Dirigintele meu contează”, printr-o lucrare colectivă semnată de 34 de elevi ai Colegiului, a fost desemnată câștigătoare prof. Violeta Ursinschi, iar că „Profesorul meu contează” pentru elevi a demonstrat-o prof. Nicoleta Zărnescu. La categoria „Cel mai bun proiect dezvoltat de elevi”, unde premiul a fost acordat de Fundația Comunitară Bacău, locul I a revenit echipei de elevi Rareș Vasiliu, Andrei Muscalu și Mihai Chelariu pentru filmul de prezentare a liceului. Pentru „Cel mai bun proiect dezvoltat de profesori”, premiul, acordat de conducerea Colegiului, a revenit prof. Albu Mihaela Chiribău pentru proiectul „Solomon Marcus”. Iar pentru că mai niciodată socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, nici la ReGală treburile nu s-au potrivit întocmai, piesa puzzle care lipsea „de acasă” și descoperită ca un giuvaer „în târg” fiind lucrarea de excepție și foarte emoționantă a unui elev de clasa a IV-a, Răzvan Ioan Băiasan. Acesta, pentru lucrarea dedicată învățătorului lui, Anișoara Țintaru, pentru forța cuvintelor scrise și rostite deopotrivă a obținut premiul special și Bursa Fundației Comunitare Bacău.
Lasă un răspuns