Galeria „Nouă” de la sediul UAP Bacău a devenit, pentru o vreme, un recipient în care s-au adunat 11 „glasuri” tinere care și-au declarat răspicat crezul artistic prin fotogramele expuse. Deși expoziția vernisată vineri seara a fost construită sub titlul „Călătorie în trecut”, ea este mai degrabă o privire aruncată în viitor spre ceea ce ar putea fi generația viitoare de artiști vizuali.
Și, așa cum se poate observa pe simeză, viitorul „sună” bine. Imaginile denotă o rigoare artistică demnă de niște profesioniști ai genului, fapt ce face expoziția să fie bine închegată, fără sincope de valoare. „Mă uimește, de fiecare dată, seriozitatea cu care sunt compuse fotografiile expuse – a subliniat fotograful Ioan Viorel Cojan în prezentarea sa din cadrul vernisajului – și constat că, de la o expoziție la alta, acești tineri cresc în valoare, fiind bine îndrumați de profesoara lor”.
Abordând genuri fotografice dificile, precum portretul, fotografia-macro sau eseul fotografic, membrii Atelierului de fotografie din cadrul Colegiului Național de Artă „George Apostu”, coordonați de prof. Bianca Rotaru, au dat dovada maturității lor creatoare, transformând tinerețea dintr-un handicap de experiență într-un avantaj vizual.
La final, Bruno Farțade-Scurtu, Anca Gavril-Apostu, Teodora Iacob, Diana Iftimie, Mihnea Jianu, Anca Movilă, Ștefan Obreja, Alin Ojog-Stratulat, Diana Patriche, Cosmin Tofan și Vlad Zugrăvel au fost răsplătiți pentru strădania lor de către Viorel Cojan, cu câte un volum de versuri „Deasupra cuibului de cuci”, semnat Emil Popa.
Lasă un răspuns