Administratorul public al municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, a explicat că măsura nu va afecta populația racordată la sistemul centralizat. În ședința Consiliului Local s-a vorbit și despre situația de la CET și insolvență.
Consilierii locali băcăuani au aprobat, în ședința de ieri, majorarea prețului de producție a gigacaloriei, măsură ce va intra în vigoare de la 1 iulie. Leonard Pădureanu, administratorul public al orașului, a explicat că această măsură nu va afecta populația racordată la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, care va plăti același preț ca și până acum, adică de 154 de lei/Gcal. „Acest preț pe care îl aprobăm astăzi este unul teoretic – a declarat Leonard Pădureanu. El nu se va regăsi în factura populației. Este prețul de producere și este obligația noastră să îl aprobăm. În cifre se traduce cu o creștere între 1,5 milioane de lei și 2 milioane de lei, pe care va trebui să le acordăm ca subvenție CET-ului. Important este că populația va plăti același preț ca până acum”.
Vasile Drăgușanu, consilier local PDL și fost director la CET, a vrut să știe care este situația actuală de la CET, ținând cont de procesul de reorganizare în care se află societatea. Răspunsurile le-a primit de la același Leonard Pădureanu, dar și de la Neculai Olaru, directorul general al CET. Societatea care furnizează agentul termic în municipiul Bacău este în plin proces de reorganizare. „Insolvența a fost declanșată în septembrie 2013 și suntem în faza aprobării planului de reorganizare propus de CET și administratorul judiciar – a precizat managerul public al orașului. În toamnă, judecătorul sindic va analiza și aproba acest plan și vom ști în ce direcție se va îndrepta societatea”. El a mai arătat că, într-o ședință următoare, se va aproba și strategia de termoficare în care sunt trecute și surse alternative bazate pe surse regenerabile de energie, astfel încât CET să nu fie dependentă numai de gaz. „Planul de reorganizare a fost urcat pe site-ul CET de 30 de zile – a spus și Neculai Olaru. Oricine dorește însă mă poate contacta, pentru că ușa societății este deschisă”.
El a precizat, făcând aluzie la atacurile politicianiste ale consilierilor ecologiști, că „este recomandabil ca atunci când discutăm problema CET să o facem pe argumente tehnice și mai puțin politice”.
Lasă un răspuns