„Noul termen acordat, joi, 7 mai, de Tribunalul Brasov in procesul cu privire la Planul de reorganizare a Rafo – a opinat Ion Marian, liderul sindicatului Rafinorul – nu afecteaza continuarea demersurilor cu privire la intocmirea documentatiei pentru acordarea garantiei de stat, decit partial”. Asa cum am informat ieri, 8 mai, Tribunalul Brasov a mai dat un termen in procesul – 4 iunie. La termenul de joi, au fost depuse in instanta Raportul conducerii Rafo cu privire la realizarea integrala a tuturor elementelor cuprinse in Planul de Reorganizare, Concluziile administratorului judiciar cu privire la raportul depus de administratia rafinariei si un Memoriu cu solicitarea de a se inchide Planul de Reorganizare. Dupa cum am promis, astazi venim cu noi amanunte.
Liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian, a fost, pe 7 mai, in sala de tribunal. „Primul apel in instanta – ne-a declarat presedintele sindicatului – a fost facut asupra contestatoarei Rafinaria Darmanesti, cu privire la solicitarea de a se achita de catre Rafo a unei sume de 8 milioane de euro. Avocatul Rafinariei Darmanesti a pledat cu argumente in fata judecatorului sindic, sustinind ca toate inscrisurile cuprinse in contestatie si documentele anexate conduc la ideea ca Rafo trebuie sa achite suma”. Avocat Rafo au sustinut ca suma solicitata nu are acoperire in documente, motiv fata de care au cerut respingerea solicitarii. Ei au sustinut ca in documente exista facturi emise catre Rafo, care nu se regasesc in contabilitatea unitatii, facturi calculate gresit si alte aspecte care arata ca suma solicitata nu este reala. Pentru clarificarea situatiei, judecarorul sindic a stabilit numirea unui expert contabil judiciar, pentru a clarifica aceasta speta.
„Al doilea apel in instanta de joi – a mai spus Ion Marian – a fost catre grupul de investitori Bivolaru, Farcasi si altii, grup fata de care avocatii Rafo au prezentat judecatorului sindic documentul prin care se face dovada platirii a 10% din suma solicitata, conform legii, creanta finnd de natura salariala (suma achitata: 10 miliarde de lei vechi). Grupul este, insa, nemultumit si solicita deschiderea procedurii de faliment”. A treia interventie in proces a fost facuta de grupul „Tender”, grup fata de care judecatorul sindic nu s-a pronuntat cu privire la solicitarea anterioara cu privire la deschiderea procedurii de faliment. Avocatii grupului au cerut termen pentru a consulta cele trei materiale depuse de Rafo cu privire la realizarea elementelor din Planul de Reorganizare si solicitarea inchiderii lui, urmind ca functie de pozitionarea grupului „Tender” in inchiderea Planului de Reorganizare sa ia o hotarire. (Petru DONE)
Lasă un răspuns