Teatrul Bacovia, împreună cu Primăria Bacău, va organiza între 1 și 16 august cel mai mare festival pe care l-a văzut orașul. Este vorba de prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Theaterstock”.
În proiectul ajuns pe masa Consiliului Local, Anca Sigartău, directoarea teatrului Bacovia menționează că în cele 16 zile ale festivalului, reprezentațiile, care vor avea loc atât în sălile de spectacole din oraș cât și pe stradă și alte locații special amenajate, vor beneficia de prezența a peste 1600 de artiști naționali și internaționali, din 19 companii teatrale de peste hotare și 38 autohtone.
Evenimentul este structurat pe 5 secțiuni majore dedicate artelor spectacolului (Street Art Performance, Mari maestri internationali, Focus, Povestea noastra si Independent) si pe 4 sectiuni conexe artelor teatrale (Rythmiticy, Street Colours, Conferintele bacovia si Bursa de spectacole).
De asemenea, vor fi prezente nume importante din zona de world-music si teatru dans, critica de teatru, ambasade si institute culturale, oameni de cultura si presa de specialitate.
„Putem spune, asadar, ca festivalul este cel mai important eveniment cultural al Moldovei, ce va pune Bacaul pe harta destinatiilor turistice de eveniment si ca va asigura vizibilitatea atat de necesara intregii comunitati”, sustine Anca Sigartău.
Vasiliu Liana a zis
Am fost atât de încântată de acest proiect , încât mi-am spus:”e preafrumos să fie adevărat”. Odată cu venirea doamnei Sigărtău la conducerea Teatrului Bacovia, am ştiut că va aduce un suflu nou asupra culturii băcăuane, despre care nu pot spune că lipsea cu desăvârşire, dar se afla într-un soi de hibernare din care cineva trebuia să o trezească. Avem un teatru, avem actori buni, dar ceva lipsea. A venit Zâna Anca, ce cu bagheta ei magică a trezit-o pe „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Două evenimente teatrale de o aşa anvergură nu mai văzut Bacăul niciodată. Sper dintoată inima, ca şi noi băcăuanii să ne bucurăm şi să ne putem mândri că vom avea măcar un oraş cultural dacă nu o capitală culturală. Mereu am trăit cu nostalgia proiectelor de la Sibiu. Am tânjt să mă amestec printre fericiții care au asistat la spectacolele de acolo. De acum vom avea,sper, şi noi, Sibiul nostru. Să vă ajute Dumnezeu Doamnă Anca Sigărtău, să ne puteți încânta privile şi auzul. Vă mulțumim pentru ceea ce încercați să faceți pentru acest oraş cenuşiu şi vă promitem că veți avea sala plină.
ElGreco a zis
Una dintre cele mai bune glume auzite vreodata. Asta da umor!