Un cartier din municipiul Bacău a intrat în topul național al zonelor ai căror locuitori sunt nemulțumiți de accesul la facilități educaționale, școli, grădinițe, creșe, universitate, bibliotecă, terenuri de antrenament șamd.
Oradea, Brașov și Pitești se află pe primele trei poziții în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.
Pe următoarele poziții din clasament se află Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, în timp ce la polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai neavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale. Bacăul nu e la extremele topului, nici la pozitiv, nici la negativ.
Topul regiunilor cu cele mai bune facilități educaționale este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov.
Topul cartierelor
La nivel național, pe primele locuri se situează Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. Cele mai neavantajoase cartiere sunt Oncea din Oradea, Calea Timișoarei din Reșita, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.
Din Bacău, cartierul Letea apare pe locul al șaselea, din coadă, din punctul de vedere al facilităților educaționale. Totuși, în studiul storia.ro, în Bacău există zone care stau chiar mai prost. Cei mai nemulțumiți sunt băcăuanii din zonele Tache, Letea, Calea Bârladului, CFR, Izvoare, Șerbănești.
Locuitorii din zona Unirii sunt cei mai mulțumiți, urmați de cei din Zimbru, Ștefan cel Mare, Cornișa, Bistrița Lac și George Bacovia.
Lasă un răspuns