Caravana de servicii IT Computer Troubleshooters (CT) a poposit, ieri, 22 iulie, si in Bacau. Evenimentul a inceput cu o conferinta de presa, la care au participat si reprezentanti ai mediului de afaceri bacauan. La intilnirea cu ziaristii si cu oamenii de afaceri au venit viceprimarul Dragos Luchian, Sorin Popovici, reprezentantul francizei CT in Bacau, si Alexandru Tunaru, de la departamentul Relatii cu presa al organizatorilor. Evenimentul s-a derulat in incinta Casei de Cultura, unde specialistii CT au oferit, gratuit, consultatii posesorilor de computere si au oferit vaucere in schimbul carora acestia vor beneficia de servicii de consultanta, cu 50 – 100% gratuitate, timp de o luna.
Caravana a fost organizata de compania CT si de Primaria Bacau, sub deviza „Impreuna pentru o Societate Informatizata”, eveniment evaluat la o valoare totala de 170.000 de lei si realizat in noua orase, inclusiv Bacau, in care CT are deschise francize. „Caravana – a precizat Alexandru Tunaru – este aproape de final, pentru ca mai are doar trei popasuri de facut – la Oradea, Cluj-Napoca si Bucuresti. Evenimentul a inceput pe 8 iulie si este primul proiect pe IT de responsabilitate sociala, dar sintem convinsi ca va fi urmat de alti pasi, mai mari. Prin acest eveniment am dorit sa sensibilizam atit segmentul administrativ, cit si pe cel privat, reprezentat de comunitatea de afaceri, pentru a se implica in proietce de acest gen viitoare”.
Proiect de responsabilizare sociala in IT
Proiectul caravanei a fost gindit sa vina cu informatii asupra ofertei de servicii din partea specialistilor in IT. „Piata – a spus Sorin Popovici – este foarte aglomerata de «specialisti», adica de oameni care pretind ca se pricep la toate, inclusiv la reparat calculatoare. Noi consideram ca posesorii de calculatoare ar trebui sa se adreseze, pentru service, unor laboratoare specializate, chiar daca la prima vedere pare mai scump. Iar Caravana vrea sa arate ca noi avem asemenea specialisti. Cu atit mai mult cu cit noi sintem certificati ISO 9001, deci avem o baza materiala care poate asigura calitatea serviciilor. Plus certificari Microsoft, dar si altele, si parteneriate cu firme de renume, ca Intel, Canon, Seagate, Bitdefebder etc. Putem asigura tot suportul, de la calculatoare pina la retele de calculatoare, inclusiv pe wirelles sau hot-spot – uri (internet gratuit in locuri publice)”. Caravana a cules si propuneri ale participantilor, cum ar fi infiintarea de scoli de vara in domeniul IT, de tirguri IT sau intocmirea de proiecte de accesare a fondurilor europene etc. „Cu mai multi specialisti in domeniu – a opinat Alexandru Tunaru -, peste zece ani vom vorbi altfel de responsabilizarea sociala in domeniul tehnologiei informatiei”.
Primaria sustine proiecte in domeniu
Dragos Luchian vede societatea de astazi tot mai dependenta de sistemul informational. „De aceea – a precizat viceprimarul -, sintem implicati in mai multe proiecte sociale, prin serviciul specializat al primariei si prin diferite ONG-uri pe care le cofinantam. Am ajuns, in acest an, la o cofinantare de 400.000 de lei. Pentru sprijinirea tinerilor si educarea lor in domeniul IT in ultimii s-au facut investitii importante. Am dotat laboratoarele de informatica a scolilor, am acordat burse si in domeniul IT, de peste 600.000 de lei, iar cu mai bine de 150.000 s-au sprijinit schimburi de experienta in strainatate. Vrem sa continuam asemenea proiecte. Un proiect este cel al infochioscurile Primariei, construirea unui campus universitar cu specific IT si am primit apelul Ministerului Comunicatiilor de a oferi cinci locatii pentru hot-spot”.
Ziarul de Bacau a fost partener media al acestui eveniment.
Lasă un răspuns