Cinci asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și construirea rezervei de apă a municipiului Bacău. Joi s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pe SEAP și s-a intrat în perioada de evaluare, care se va încheia în luna mai.
– Asocierea Branpis SRL Bacău – SC Mapamond SRL Bacău
– Asocierea Hidroconstrucția SA București si Phoenix Transbac SRL & Eurocerad International SRL Bucuresti
– Asocierea Conextrust SA Blăgești si Pro Hidro Instal Bacău
– SC Iridex Grup – Plastic SRL – Voluntari Ilfov
– Asocierea Group Termloc SA Bacău și Tendex engineering SRL București și Diluca SRL București
Cât vor dura lucrările?
„Am creat de la zero proiectul Rezervei de apă și oricine ar fi fost primar al Bacăului, pașii tehnici de urmat în realizarea proiectului trebuiau respectați. La fel și în cazul procedurii de achiziție publică. Un proiect de o asemenea complexitate tehnică și cu o valoare de 26 milioane lei nu putea fi făcut peste noapte sau bătând din palme. Lucrările la rezerva de apă vor ține 15 luni de la semnarea contractului”, a declarat Cosmin Necula, la ultima avarie.
Contactat de Ziarul de Bacău după expirarea termenului de depunere a ofertelor, primarul Cosmin Necula a declarat: „Aștept cu foarte mult interes și speranță finalizarea procedurii, sper că firma care va câștiga va face o lucrare de calitate. Încă o dată, mă țin de cuvânt, ceea ce am făcut până acum este în cheia rezolvării problemei apei în municipiul Bacău”.
Valoarea estimată a proiectului este de peste 19 milioane de lei, fără TVA. Fondurile provin de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2, și de la bugetul local. Rezerva de apă va asigura independenţa sistemului de apă din municipiul Bacău, în cazul unor avarii la aducțiunea de la Valea Uzului.
1233 a zis
Bineînțeles că trebuie să fie și două firme de casă prezente…