Clinica Spinal Care din Bacău se poate mândri cu faptul că este printre puținele din țară care are personal calificat, recunoscut pe plan internațional, în terapia Schroth de tratare a scoliozei.
Scolioza este prezentă la un număr din ce în ce mai mare de adolescenţi, iar această afecţiune netratată la timp poate duce la probleme mari de sănătate, ajungând şi la intervenţie chirurgicală în cazurile cele mai grave. Astfel, echipa Spinal Care și-a propus să vină în ajutorul celor care suferă de această afecțiune și să se specializeze pe tehnica Schroth, considerată una din cele mai bune terapii pentru tratarea scoliozei.
Georgiana Buzenchi a participat recent în Sofia, Bulgaria, la cursul International Schroth 3D Scoliosis Therapy, singurul curs recunoscut pe plan mondial în aplicarea acestei tehnici.
“Scopul nostru principal este să-i ajutăm pe aceşti copii și tineri să poată avea un viitor normal, în care această deviaţie a coloanei să nu le afecteze imaginea despre sine şi cel mai important, sănătatea. Cu multă muncă, ambiţie şi răbdare vom putea ţine piept acestei deviaţii cu care ne confruntăm din ce în ce mai des.
Pregătirea noastră continuuă dovedeşte dorinţa arzătoare de a fi cât mai buni şi mai eficienţi în recuperarea pacienţilor noştri. Astfel, am reuşit să dobândim conceptul originar al acestei terapii, să învăţăm de la cei mai buni pentru a pune în practică cele mai bune exerciţii în corectarea coloanei vertebrale”, a declarat Kt. Georgiana Buzenchi, șefa Departamentului de Recuperare a deviațiilor de coloană din cadrul Clinicii Spinal Care Bacău
“Ne dorim sa fim o echipă multidisciplinară formată din kinetoterapeut, psihoterapeut, medic ortoped, pentru a putea veni în ajutorul pacienţilor noştri. O luptă în care toţi cei implicaţi au acelaşi obiectiv este o luptă mai uşoară.
Pe viitor ne dorim să realizăm tabere pentru pacienţii cu scolioză. Aceste tabere vor oferi un tratament intensiv de grup, în acord cu metoda originală a Katarinei Schroth, cea care a înfiinţat această terapie”, a adăugat Conf. univ. dr. Lucian Dobreci, managerul Clinicii Spinal Care Bacău.
Pe lângă beneficiile de sănătate, tabăra dedicată celor care suferă de scolioză va avea un impact psihologic major asupra pacienţilor. Astfel, va permite acestora să se redescopere, să cunoască alţi pacienţi în aceeaşi situaţie, pentru a prinde încredere în ei însişi şi pentru a realiza că nu sunt singurii care trec prin această situaţie.
Lasă un răspuns