Coalitia de consilieri locali la municipiul Bacau ai PSD si PD-L a respins un proiect de modernizare a bazei sportive „Lucretiu Patrascanu” din Bacau. Municipalitatea bacauana dorea sa atraga aici un investitor, care sa inchirieze terenurile pe 25 de ani, cu obligatia sa le modernizeze la nivel european. In expunerea de motive a proiectului respins se arata ca Primaria Bacau nu are resursele necesare pentru aceasta investitie, dar ca, in conformitate cu prevederile legale se alege modalitatea inchirierii pentru investitii si nu a concesionarii cum au sustinut unii alesi. Municipalitatea a luat in calcul si faptul ca pe aceste terenuri de fotbal se antreneaza elevii de la Liceul Sportiv, pentru care ar urma sa se semneze un protocol, astfel incit sa isi sustina programul gratuit. Consilierii locali PSD si PD-L au venit cu fel de fel de motivatii, printre care, cea a pedelistului Gabriel Axinte, care a sustinut ca juniorii de la FCM sau elevii de la Sportiv ar ramine fara baza de antrenament. Pesedistul George Bogatu a a sustinut si el respingerea proiectului, sustinind ca nu vrea sa fie distrusa baza sportiva. Mai mult, cu seninatate, acesta a spus ca „am privat Bacaul de niste baze sportive excelente. Recunosc ca atunci am votat si eu, dar greseala recunocuta este pe jumatate iertata”, a recunoscut cu nonsalanta alesul PSD.
Baza ramine a municipiului Bacau
In replica, primarul Romeo Stavarache le-a explicat alesilor ca in primul rind se doreste inchirierea terenurilor, ceea ce inseamna ca ramin in domeniul municipiului Bacau si nicidecum concesionarea lor. „Aceste terenuri nu vor fi instrainate niciodata, ramin ale Primariei. Investitia de aici este pentru sport, unul dintre terenuri va fi folosit de elevii de la Liceul Sportiv, iar celelalte terenuri tot pentru forbal, deci nu vor fi distruse. Ii reamintesc domnului Bogatu ca a votat distrugerea bazei sportive cu ambele miini atunci”, a declarat Romeo Stavarache. Baza sportiva are 25,5 hectare de teren si se afla intr-o stare avansata de degradare.
Dan a zis
Hai sa se termine intai investitia de la Gepex sa vedem ca cei ce inchiriaza, concesioneaza isi respecta angajamentele facute si abia ulterior sa mai concesionam si altora. Sa vedem primul caz de succes macar
MIhai a zis
Cred ca aici primarul nu a fost corect consiliat.
Am vazut situatii in care unii concesionari s-au obligat sa faca investitii in valoare de sute de mii de euro si la terminarea concesonarii, daca verificai, era vorba uneori de unele cheltuieli curente- reparatii, dotarii cu durata mica de utilizare.
Fara un proiect clar de investitii si o verificare periodica judicioasa stabilita prin anexa la HCL, lucrurile pot fi dubioase. Si nu ar fi prima data.