Institutul Național de Statistică a anunțat că circa 60.000 de locuri de muncă sunt vacante la acest moment, în scădere față de decembrie anul trecut. În industria prelucrătoare sunt cele mai multe locuri disponibile, iar 30 la sută sunt din sectorul bugetar.
La nivel local, datele sunt altele. Rata șomajului era la sfârșitul lui ianuarie de 5,91 la sută, peste 12.000 de persoane fiind în căutare de loc de muncă. Doar 2.000 de șomeri primesc indemnizație de șomaj. Cei mai mulți dintre cei care nu au serviciu sunt din mediul rural, peste 9.700, iar mai bine de jumătate au studii cumulate, adică profesionale și medii.
La sfârșitul lunii februarie, la AJOFM erau vacante circa 1.800 de locuri de muncă. Se caută confecționeri îmbrăcăminte, peste 200, agenți de vânzări și de securitate, peste 40 de locuri, dulgheri și electricieni, peste 60 de locuri disponibile, faianțari și fierari, se caută și 55 de zidari, manipulanți de mărfuri – 75 de locuri de muncă și sunt foarte multe posturi și pentru muncitorii necalificați în construcții și ambalare.
La Onești cele mai multe locuri disponibile sunt în confecții sau industria de îmbrăcăminte.
șoim a zis
au ridicat salariile și nu se mai dau tichete de masă ,ar trebui să scrieți și asta cănd mai dați anunțuri încăntătoare !
Mircea a zis
Numai locuri de munca cu super salarii, bugetar e cel mai bine dar spaga e obligatorie, la 16 ai rupt usa, nu te intreaba nimeni nimic ca si ailalti sunt la fel de puturosi.