Anul trecut, Judecătoria Bacău l-a condamnat pe J.C. la pedeapsa de 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
Potrivit rechizitoriului, pe 4.10.2017, agenţii de poliţie S.V.S. şi B.L., ambii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică – Poliţia mun. Bacău, au fost chemaţi să intervină la aplanarea unui conflict familial. „Ajunşi la faţa locului, la locuinţa numitei J.V., l-au găsit pe inculpatul J.C. care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, avea un comportament agresiv. Întrucât comportamentul acestuia reprezenta un pericol pentru cei din jur, agenţii de poliţie au luat hotărârea de a-l imobiliza şi încătuşa în vederea prezentării la Secţia de Psihiatrie a SJU Bacău pentru dezalcoolizare.
Inculpatul a continuat să se manifeste violent, a adresat ameninţări cu acte de violenţă la adresa ag. pr. S.V.S., s-a opus procedurii de încătuşare şi a fost proiectat pe sol. Inculpatul a luat o seceră pe care a îndreptat-o cu vârful spre ag. pr. S.V.S.. În încercarea de a-l deposeda pe inculpat de seceră şi pentru a nu fi lovit, ag. pr. S.V.S. a prins cu mâna dreaptă mâna stângă a inculpatului în care se afla secera, a constatat că acesta opune rezistență, după care a tras cu putere de mâner, iar mâna i-a alunecat pe tăişul secerei, tăindu-se în palmă, fiindu-i cauzate leziuni care au necesitat 8-9 zile îngrijiri medicale pentru vindecare”, sunt acuzaţiile procurorilor.
Instanţa a constatat stinsă acţiunea civilă a agentului de poliţie S.V.S., prin plata de despăgubiri în cuantum de 4.000 lei de către inculpat. Sentinţa a fost menţinută şi în apel.
Lasă un răspuns