Cei mai mulţi dintre copiii răniţi în accidentul de la Căpuşu Mare, unde s-a răsturnat un microbuz în care se aflau 9 adolescenţi şi profesoara care îi însoţea, au o evoluţie favorabilă, anunţă medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.
Totuşi, spitalul ar avea nevoie de sânge, iar în mediul online au apărut deja apeluri menite să-i sensibilizeze pe donatori, notează adevarul.ro.
Pacienţii internaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, în urma accidentului de microbuz de sâmbătă, 20 aprilie, sunt în stare stabilă, au anunţat reprezentanţii instituţiei spitaliceşti.
Starea membrilor lotului de olimpici
Copiii urmau să participe la Olimpiada de Biologie, faza naţională, care a început la Oradea, luni, 22 aprilie. Alţi doi elevi au ajuns cu bine la Oradea, aceştia alegând să facă deplasarea separat de grup, cu maşinile particulare ale părinţilor. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Cluj, accidentul ar fi fost cauzat de faptul că şoferul ar fi adormit la volan, moment în care vehiculul a ieşit de pe carosabil.
Într-o primă fază, şase dintre cei nouă copii au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii, unul a fost dus la Târgu Mureş, iar alţi doi, împreună cu şoferul şi cu profesoara însoţitoare au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.
Dintre cei internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii, doi au fost operaţi de urgenţă şi duşi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului, unde au şi fost operaţi. Duminică, 21 aprilie, ambii se aflau în stare critică, dar starea unuia dintre ei s-a ameliorat între timp.
„Azi, unul dintre cei doi e ameliorat, celălalt rămâne însă în stare critică. Continuă măsurile de terapie intensivă în cazul lui, copilul aflându-se în stare critică”, a declarat, pentru Adevărul”, Daniela Dreghiciu, director medical la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii.
Alţi trei copii cu fracturi mutiple, inclusiv la nivelul feţei au fost duşi la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo Faciale, dar sunt în afara oricărui pericol. Un alt adolescent, cu fracturi ale membrelor şi traumatism abdominal, a ajuns la chirurgie şi a fost şi el operat.
Ceilalţi patru pacienţi, printre care şi profesoara şi şoferul microbuzului, au fost duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Trei dintre ei, cu excepţia unui copil cu traumatisme mai puţin grave, au fost operaţi de urgenţă încă din seara zilei de sâmbătă, 20 aprilie, iar acum se află în afara oricărui pericol.
„Putem spune că evoluţia lor e favorabilă, lucrurile merg spre bine. Unul dintre copii a fost deja externat, au venit părinţii săi din Bacău şi l-au luat. În ce-i priveşte pe ceilalţi pacienţi, deocamdată nu se pune problema să părăsească spitalul, iar în acest moment nu ştim cu exactitate cât timp vor mai rămâne, dar depinde de evoluţia lor ulterioarp”, a declarat, pentru „Adevărul”, Adela Golea, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă din Cluj.
Campanie de donare de sânge, în Bacău
Între timp, în mediul online au apărut mai multe apeluri pentru donare de sânge.
Crucea Roșie Bacău s-a alăturat campaniei de donare de sânge, inițiată în sprijinul elevilor olimpici băcăuani, spitalizați în urma accidentului rutier, de sâmbătă, 20 aprilie. „Trei dintre elevii răniți sunt voluntari ai organizației noastre și suntem cu sufletul alături de ei și de colegii lor, sperând că se vor însănătoși cât mai repede”, a anunțat Crucea Roșie Bacău.
Voluntari și angajați ai Crucii Roșii Bacău au donat astăzi sânge la Centrul Judetean de Transfuzie Sanguină Bacău.
Lasă un răspuns