Petru Buzaru (38 de ani) si Elena Dumitru (32 de ani) s-au casatorit ieri, la Comanesti, dupa ce au facut pina acum numai putin de 11 copii. La Starea Civila au venit ieri toti copiii, zece fete si un baietel. Au fost adusi cu microbuzul scolar, insotiti de Nina si Ioan Ciocan, vecinii care i-au presat sa isi intemeieze o familie. In fata primarului Viorel Miron au venit cei doi parinti, alaturi de cei 11 copii, cu virste intre un an si jumatate si 18 ani. Fericit ca in sfirsit are o familie, mirele s-a repezit sa isi sarute aleasa inimii inainte de a spune „da”. Dupa ce primarul a oficiat casatoria civila, capul familiei, mucalit, la primirea livretului de familie a cerut foi suplimentare sa poata fi trecuti toti copiii, dar si cei ce vor urma.
In 19 ani, au renuntat la nunta in ultimul moment
In 19 ani de trai impreuna, sotii Buzaru au renuntat la nunta de nici ei nu mai stiu cite ori. „Nu am avut timp, nu am avut bani si tot asa”, spune Petru. „Greutatile, copiii”, adauga sotia lui. Si marti au fost la un pas sa renunte iar la nunta, dar familia Ciocan s-a tinut scai de capul lor si nu a renuntat pina nu au semnat actele. „Am oficiat astazi casatoria celei mai bogate familii, ca numar de copii, din oras. Sper sa ma cheme si la nunta copiilor lor. Multumesc sponsorilor si salariatilor Primariei care au ajutat aceasta familie si au devenit toti nuntasi”, a spus primarul Viorel Miron. Primarul le-a oferit familiei zece milioane de lei, iar pe copiii ii va ajuta cu haine, ghiozdane si rechizite scolare, asa cum face an de an. Chiar ieri dimineata, pentru ca nu aveau cu ce se incalta sa vina la nunta parintilor lor, primarul le-a cumparat micutilor incaltari. Dupa ce au semnat actele de casatorie, toti au inchinat un pahar de sampanie si un piscot, dupa care familia a plecat acasa tot cu microbuzul scolar. Ca un alt amanut, acum, in familia Buzaru sint trei cumnati, pentru ca fratele si sora mirelui sint si ei casatoriti cu sora si respectiv fratele miresei.
Reteta, gustul…
Petru lucreaza cu ziua la oameni. A fost miner, dar odata ce s-a terminat activitatea la mina din Comanesti nu a reusit sa se mai angajeze. Elena a fost casnica, a avut grija de copii, mai ales ca primul a venit cind avea 14 ani. O vorba romaneasca spune ca „Gaina batrina face supa buna”. Barbatul ne-a marturisit si care este reteta atitor copii. „Reteta… este gustul de… gaina. Cind dai de gust nu te mai opresti. Acum mai vreau sa il mai am si pe al doisprezecelea copil, un baietel”, a spus Petru. Traiul este greu pentru familia Buzaru. „Locuim in doua camere. Copiii insa stau si la mama, care are si ea doua camere. Am primit o masa de 12 persoane si acum avem toti loc la masa. Singurul nostru venit este alocatia copiilor, din care adunam cu suplimente cu tot 6,9 milioane de lei lunar. Ne ajuta si mama din pensia ei de patru milioane”, a spus si Elena Buzaru.
Silitori si harnici
In ciuda greutatilor, sapte copiii merg la scoala. Toti invata bine, iau premii si isi ajuta parintii. Micutii muncesc la vecini, la curatarea gospodariei, la curatatul mormintelor si la oricine are nevoie de ajutorul lor si ii rasplateste. Primul copil a fost Petrina (18 ani) si au urmat Cornelia (15 ani), Nicoleta (14 ani), Marina (12 ani), Bianca (10 ani), Elena (sapte ani), Andreia (sase ani), Petruta (cinci ani), Petru Valentin (trei ani), Denisa (doi ani) si Georgiana (un an si jumatate). Pe linga rezultatele bune de la scoala si a lipsurilor, copiii isi ajuta parintii si in treburile casei sau la cresterea fratilor lor mai mici. Chiar daca uneori la masa au doar apa cu zahar si piine.
Fetita de sapte ani, Elena, viseaza sa ajunga balerina sau dansatoare. „Are un talent innascut. Ia stai pe virfuri si danseaza”, ii spune tatal fetei. Imediat ea face demonstratia. Se opreste insa, fiindca nu are muzica. Odata cerinta fetei indeplinita se ridica pe virfurile degetelor ca balerinele, pe prispa casei batrinesti. Spera ca intr-o zi va avea sansa si banii necesari sa urmeze o scoala de dans. Asa viseaza si surorile ei. Fiecare din familia Buzaru are un vis, profesoara, inginera, medic sau invatatoare.
Anonim a zis
ce familie frumoasa!
stefan a zis
Pe timpul lui ceausescu familiile de genul asta erau considerati eroi si primeau diploma si ajutoare.Considerind prin ce epoca de tinichea trece Romania,oamenii astia sunt intradevar super eroi.Felicitari pt echipa de titulari.Poate ca ar fi bine sa mai cititi o carte sau sa va uitati si la televizor pt ca asa o sa aveti si rezerve.
MBB a zis
Sa vedeti de acum ce o sa faca! 🙂 Oricum, tare frumosi copiii! Sa le traiasca sanatosi! 🙂
ciprian a zis
Dumnezeu sa le dea sanatate si putere de munca si toate cele de trebuinta!
Anonim a zis
Frumosi copii ce-i drept dar vedeti voi ce inseamna sa nu folosesti metode de contraceptie ( atat el si ea ). Pacat de copii, sa speram ca nu vor fi privati de o viata normala datorita saraciei.
Mihaela a zis
Multa sanatate,fericire si tot ceea ce isi doresc ei !!
Mult respect,copiii imi plac la nebunie,sunt foarte draguti !!
ala a zis
anonimule, pai aacesti copii sunt frumosi tocmai pentru ca nu s/au folosit metodele de contraceptie. Daca se foloseau nu se mai povestea.
pacat de copii nu este aproape niciodata, numai cand saracia se transforma in mizerie, ceea ce se intampla mai ales la bogatii cu unul.
ala a zis
alexandru gavrila a avut o fetita
Gica Contra a zis
Familie de iepuroi… 🙂
Cam asa ceva: cand n-ai ce sa faci, faci copii!
Anonim a zis
Pt. ala
Tu de genetica ai auzit ? Faptul ca acesti copii arata bine se datoreaza trasaturilor genetice ale parintilor, ceea ce inseamna ca acesti parinti au un „bagaj genetic” de calitate si o conditie fizica sanatoasa ( multiple sarcini fara afectiuni de sanatate ).
Nu stiu ce ai vrut sa spui cu bogatii care detin un copil dar eu cand m-am referit la saracie iti atrag atentie la fraza din articol in care scrie – „chiar daca uneori la masa au doar apa cu zahar si paine. ” Repet, sper ca saracia sa nu impiedice acesti copii de la o viata normala.
ala a zis
anonimule, credeam tu nu ai fi putut spune daca era vorba despre altii: „Urati copii ce-i drept dar vedeti voi ce inseamna…. ”
Sa cred ca ai fi putut?