Unitatea medicală scoate la concurs pe 22 octombrie mai multe posturi. Este vorba despre un post de statistician medical, un infirmier la Psihiatrie și un îngrijitor la Serviciul de Anatomie Patologică. Înscrierile s-au încheiat, iar judecând după numărul de dosare depuse se poate spune că este concurență aproape ca la Medicină.
Concret, pentru postul de statistician s-au înscris nu mai puțin de 22 de candidați, iar la postul de infirmier sunt 5 candidați. Doar pentrupostul de îngrijitor este un singur doritor. Pentru ultimele două locuri de muncă sunt necesare studii generale, de 8 clase, în timp ce la statistică este nevoie de studii medii, adică liceu cu diplomă de bacalaureat. Această ultimă disponibilitate este la cabinetul de internări-externări.
Salarii generoase
Salariile la spital sunt acum considerabil mai mari decât acum doi ani și în același timp mai mari decât la clinicile private. În plus, la infirmieri și îngrijitori sporurile ajung și la 50 la sută, în funcție de secție.
În total, de la începutul anului 2019 și până în prezent s-au scos la concurs nu mai puțin de 65 de posturi, fie pe perioadă determinată, fie pe perioadă nedeterminată. S-au angajat de la infirmieri și asistenți la îngrijitor, contabil, garderobier și muncitori calificați și necalificați.
Potrivit ultimei grile a veniturilor salariale de pe siteul spitalului, adică septembrie 2018!, șefii de secție au salarii de bază de peste 16 mii de lei, la care se adaugă sporuri și gărzi, , plus indemnizație de hrană, șefii de servicii au peste 5 mii de lei de bază, șefii de centre și laboratoare au peste 16 mii de lei salariu, medicii primari au peste 15 mii de lei salariu, specialiștii în jur de 11-12 mii de lei, asistenții au în jur de 4 mii de lei, asistenții șefi au peste 6 mii de lei, asistenții medicali principali au peste 4 mii de lei. Infirmierii, îngrijitorii și muncitorii au peste 2 mii de lei salariu, dar aceștia au și anumite sporuri, în funcție de vechime și secție.
În medie, sunt 5-6 candidați pe post.
Doamna de la o institutie publica a zis
Sa ne gandim ce s-ar fi intamplat in economia reala daca s-ar fi actionat la fel. Salariile in firmele private sa fi crescut brusc de 3 ori mai mult, la acelasi personal sau chiar marit, cu o cheltuiala de vreo 80% din buget iar pe piață noi sa beneficiem de aceleasi produse si servicii ca acum 30 ani…
gogu a zis
deci nu e bine ca sunt salariile astea mari in sanatate nu?
Io a zis
Deci, Gogule, e bine strict pt salariatii respectivi; pt sistemul public de sanatate mai putin bine – pt ca cheltuielile cu salarizarea a lasat finantarea sistemului fara o parte din resurse, duse pe majorarire salariale.
Pt restul societatii, iarasi mai putin bine, din acelasi motiv.
Pt mintzuca ta simplista, banii n-au valoare in sine si nu se fac la fabrica de bani, fara numar, fara numar. Bani dusi prea multi intr-o parte, inseamna bani mai putin in alta parte. Ce inseamna bine pt altii, inseamna automat rau pt altii. Nici cand faci imprumuturi externe situatia nu se schimba, ca bani mai multi azi inseamna bani mai putini la ora la care vei plati imprumuturile…
Un guvern responsabil gaseste echilibrul, nu le face doar unora bine, in detrimentul altora – si-apoi sa se laude ca a facut „bine”.
ko a zis
O injectie/ sa prinda o vena…cati stiu sa faca din toti cei angajati la spital?
Ping pong a zis
Cand scrieti despre salarii, ar trebui sa mentionati si ce fel de salariu este: brut sau net. Dupa cum se stie, cel din urma e aproape la jumatate.
Mesaj din garda de noapte a zis
Toți mor de grija salariilor din sănătate, dar nimeni nu vorbește de nenumăratele nopți nedormite, de gărzile interminabile și riscurile la care sunt expuși angajații din spitalele din România (microbi, viruși). De sacrificiile care le fac acești oameni, inclusiv financiare (uniforme cumpărate, consumabile și nu numai – toate din banii lor pe care nu-i decontează nimeni) pentru a salva vieți, în timp ce alți freacă menta sau stau acasă cu familiile, dorm liniștiți sau petrec revelioane și alte sărbători. La ce sacrificii fac, merită mult mai mult, este și motivul pentru care cei mai buni au plecat în străinătate. Unde măcar sunt respectați! Sigur, nu există pădure fără uscături, deci sunt și angajați pe pile sau alte criterii, care n-au ce căuta acolo. Din fericire, la partea practică, nu birouri (administrativ), astfel de specimene s-au rărit. Deci chestia cu „prinsul venei” este o răutate gratuită. Prin urmare, discuții inutile pe tema salariilor, dar așa-i românul, cârcotaș, moare de grija salariului celuilalt…
Gigi Bacauanul a zis
Ce au schimbat aceste salarii mărite dpv al calității serviciilor oferite de spital în tura de noapte sau de zi? Cum ești tratat în spitalele de stat dacă ești doar un simplu contribuabil și nu cunoști pe nimeni? Va spun eu: atât la Pediatrie, cât și la adulți, ești tratat în continuare mizerabil! De exemplu: am fost tratat la urgente (fractura cot) prin telefon – medicul cu salariu proaspăt mărit nu a putut sa coboare pana la UPU (il ținea salariul în loc), mi-a recomandat tratament prin telefon. Sa nu va spun ce aventuri am avut cu cei 2 copii… De ce oare prospera clinicile private din România? Oare nu din cauza serviciilor de calitate îndoielnica oferite de spital? În final, as face o urare personalului din spitale: LA NEVOIE, SA AIBĂ PARTE DE SERVICII PE CARE LE OFERĂ ȘI EI!
v.m. a zis
Degeaba se da concurs. Probabil locurile sunt cu dedicatie, concursul e o cacealma.