Bacăul pare să fie blestemat, când vine vorba despre alimentarea cu apă. După desele avarii din ultimii ani, care au lăsat locuitorii județului săptămâni întregi fără apă, a apărut o nouă problemă. Lacul de la Valea Uzului, care alimentează Bacăul, rămâne fără apă.
Așa cum se vede în poza făcută de un localnic din zonă duminica trecută, lacul de acumulare este de nerecunoscut. Autoritățile confirmă situația și recunosc, cu jumătate de gură, că dacă seceta continuă, alimentarea cu apă a județului este în pericol.
Conducerea CRAB susține că de multă vreme apa din lacul de acumulare nu mai ajunge gravitațional în Bacău, din cauza nivelului scăzut al apei. De aceea este folosită stația de pompare de la Moinești. Iar în cazul în care seceta continuă, CRAB nu va mai avea ce pompa. „Dacă va continua să scadă și nu sunt precipitații, poate fi o problemă. Dar nu vă pot da declarații pe această temă, deoarece lacul aparține de Direcția Apelor Siret. Vă rog să îl întrebați pe domnul Găină (directorul ABA Siret Bacău, n.r.), dumnealui știe mai bine”, a declarat Nina Chiper, managerul Companiei Regionale de Apă Bacău.
Contactat telefonic, directorul ABA Siret, Răzvan Găină, a declarat că situația nu este așa gravă cum pare. „La acest moment, manageriem situația! Într-adevăr ar fi bine sa plouă, da!”, a declarat oficialul. Acesta a spus și că se fac stocuri de apă la Barați, iar odată cu finalizarea rezervei de apă vor fi reactivate puțurile de la Gherăești, apa provenită de aici urmând să treacă prin stație și apoi la consumatori.
Doamna de la o institutie publica a zis
„La acest moment, manageriem situația! Într-adevăr ar fi bine sa plouă, da”
Doamneee, unde i-ai gasit pe „managerii” astia, ca mai bine am pune copii de scoala ca sa ne conduca institutiile si companiile publice…sau femei frumoase si atat, desi din astea sunt deja destule prin institutiile bacauane.
Popa Mircea a zis
Eu sunt necasatorit si vreau sa ma insor, gasiti si mie una pentru mine?
Ionela a zis
În acest moment manageriem situatia ???.cum?aducem icoana făcătoare de minuni si ne rugam sa ploua???etc.asa ne trebuie,avem Bistrița si Siretul si aducem apa de la Darmanesti…bine ca nu s-au gândit la Dunăre!
Marius a zis
Si cu aceasta asa zisa rezerva de apa cand va fi gata,nu ne garanteaza nimeni ca in caz de avarii la conducta de la Valea Uzului apa va ajunge la etajul 4 in zona URA!Mai bine s-ar face(dar cine sa o faca?)inca o statie de captare pe raul Bistrita sau Siret!Dar inca o data,cine sa o faca?
Cetatean a zis
Si cu combinatul de la Savinesti ce facem? Chiar credeti ca daca ar fi fost o variatna fezabila aductiunea de pe Siret si Bistrita nu s-ar fi luat in calcul si s-ar fi optat pentru o aductiune de la 60 km?? Mia ganditi un pic, ca daca se iau toti dupa voi si o sa bem apa din Bistrita si Siret poate in 20 de ani o sa ne creasca a
treia mana si al patrulea ochi critic
CETATEAN a zis
Ce vorbesti domnule?Dar despre alimentele ce contin n(n+1) aditivi,despre numarul de cazuri noi de cancer colorectal ce parere aveti?Sau sa nu mai mancam?In ultimii 5 ani,Bacaul este pe primul loc din Romania la numarul de avarii la reteaua de apa potabila.Majoritatea bacauanilor si-asa nu bea apa de la robinet!
Ana a zis
Cetateanu’ , intre timp a picat nea Nicu, combinatul e inchis, si chiar daca ar functiona nu ar folosi si Bistrita si Siretul, cu atat mai putin pe post de canalizare, vezi ca iti cam clipeste ochiul critic.
Petru a zis
Forjele în lunca Siretului pentru apa potabila nu e situație nemaiîntâlnita. Orașul Focșani și zona învecinat are apa doar din foraje în lunca Siretului. Meg de 10 ani în zona și nu am văzut la nimeni, nici măcar un ochi în plus.