Tapetul din casa părinților din anii 1970 ar fi putut fi descris drept kitschy. Cu toate acestea, versiunea de astăzi a fototapetelor este interesantă și potrivită pentru cei care preferă un aspect mai neconvențional.
Un fototapet din ziua de astăzi permite designerilor și proprietarilor de case să transforme fotografii personale, imprimeuri de artă plastică, imagini și scene naturale sau modele în picturi murale printr-un simplu tapet. Nu există limite de dimensiune și imaginile pot fi aplicate pe birouri, dulapuri, pereți și alte goluri mari. Spre deosebire de picturile murale ciudate ale părinților noștri în sufrageria lor din anii 1970, fototapetele contemporane sunt autoadezive și reutilizabile. Designerii le folosesc pentru proiecte rezidențiale și comerciale, interioare și exterioare. Tapetul arată și se simte ca o pânză subțire, lipsită de strălucirea kitschoasă de altădată și prezintă în schimb un aspect mai bogat, mai curat și mai impresionant.
Datorită suprafeței pe care o ocupă, tapetul lasă o impresie de impact. Un tapet este una dintre cele mai simple modalități de a adăuga un punct de interes oricărei camere. Cu o varietate de culori, texturi și modele disponibile, tapetul poate adăuga dimensiune și personalitate spațiului și este adesea un proiect de weekend de tip bricolaj. Dacă în prezent încerci să decizi între modele de tapet din stofă, hârtie, modele sau texturi, iată ce ar trebui să iei în considerare.
Avantajele tapetului
Tapetul poate dura până la 15 ani și mai mult, ceea ce îl face un mod rentabil și durabil de a decora camera. În general, se acceptă faptul că tapetul pus corespunzător va dura de 3 ori mai mult decât vopseaua. Tapetul este o modalitate excelentă de a decora zonele cu trafic intens din casa ta.
Multe tapete sunt, de asemenea, „lavabile”, făcându-le ușor de curățat și întreținut în timp.
De asemenea, există o varietate de tapete cu metode ușoare de instalare, inclusiv prin lipire pur și simplu de perete.
Un tapet poate acoperi și masca pereții deteriorați sau neuniformi cu puțină pregătire.
Poți folosi pereții imediat ce ai aplicat tapetul, nu este nevoie să aștepți uscare.
În plus, există o selecție extinsă de modele, finisaje și stiluri de tapet, cu designuri aproape nelimitate, inclusiv geometrice, cărămidă și lemn, floral și multe altele. Totodată, designul este ușor de schimbat dacă te plictisești de el.
Ce tip de material de tapet funcționează pentru spațiul meu?
Tapetul nu mai este doar despre modele de hârtie florală. Dacă nu ești un fan al acestui material sau stil vechi, există multe alte opțiuni disponibile mai moderne.
În relief: minunat pentru acoperirea pereților cu imperfecțiuni, tapetul în relief este texturat și poate fi vopsit. Este ușor de curățat și pus.
Țesătură: Acest tapet de lux pe bază de textile este greu de curățat și pus, dar adaugă o textură excelentă și oferă o senzație mai modernă. Trebuie utilizată o pastă limpede specială.
Folie: Această hârtie metalică va adăuga luminozitate unei camere și funcționează cel mai bine pe pereții curați, fără deteriorări sau defecte. Deși este mai greu de pus, este destul de ușor de curățat.
Pânză: țesută din fire lungi, acest design de tapet este extrem de textural și are o calitate organică. Este popular în casele mai contemporane, deși este greu de pus și greu de îndepărtat și trebuie să utilizezi adeziv transparent pentru a preveni urmele.
Vinil: Aceasta este baza majorității tapetelor. Este ușor de curățat, pus și îndepărtat și funcționează excelent pentru băi.
Ce modele de tapet de acasă sunt disponibile?
Imagini de fundal subtile există, dar dacă ești în căutarea unui factor „wow”, vei dori să îmbunătățești spațiul cu o textură sau un model interesant, spre exemplu un fototapet. Vrei să alegi un stil care să nu completeze doar decorul, ci și dimensiunea și forma camerei. Dacă ai alte modele prezente în spațiu (de exemplu, pe perne, covoare sau artă de perete), vei vrea să alegi ceva complementar. Evită să copleșești camera, făcând în schimb un perete simplu de accent sau folosește culori simple la lenjerie și accesorii. De asemenea, reține că modelele orizontale vor face o cameră să pară mai largă, în timp ce modelele verticale vor face ca tavanele să se simtă mai înalte.
Idei de fototapet pentru fiecare cameră
Dormitor: o imagine cu spațiul, plin de stele, alături de lună și Pământ.
Living: un copac vechi sau chiar o poză a familiei.
Birou: un avion sau o pădure verde care să îți relaxeze privirea
Bucătărie: un câmp de maci sau o legumă imensă pe mobilier
Baie: o poză cu vârfuri montane, o cascadă curgătoare cerul sau marea, simplă, vastă și albastră.
Camera de luat masa: Turnul Eiffel, pentru a simți că mănânci de fiecare dată la Paris
Camera copilului: aici ai o mulțime de opțiuni, de la simple desene cu animăluțe, la personaje din desenele animate sau harta lumii
Lift: o imagine amuzantă cu un cățeluș
Michelangelo a zis
Ce este asta? Articol nu pare a fi, e o insiruire de informatii nelegate…
Dar, ce m-a „atras” e poza de pe google fara legatura cu tapetul sau cu abilitatile tehnice, caci domnisorica nici macar nu stie sa alinieze panoul!
Profesionism adevarat, si nu ma refer la tapetat !