Datorită ușurinței de portabilitate și a performanțelor sporite, laptopurile sunt computerul ideal pentru utilizare la locul de muncă sau acasă. Dacă nu ați mai cumpărat un laptop nou de câțiva ani, s-ar putea să vă întrebați ce s-a schimbat. Răspunsul este că destul de multe.
Totuși, nu ar trebui să vă faceți griji, atunci când vine vorba de ce să căutați într-un laptop. Deși există o mulțime de opțiuni de dimensiune, performanță, sisteme de operare și preț, acest lucru vă oferă posibilitatea de a obține un laptop perfect pentru nevoile dvs.
Nu vă speriați când intrați într-un magazin sau vă uitați online la toate opțiunile de laptopuri ieftine disponibile pe piață. Vă vom ghida prin toate lucrurile importante de luat în considerare la alegerea unui nou laptop.
Sistem de operare
Nimic nu poate interveni între doi oameni cu cunoștințe tehnice mai mult decât sistemul de operare pe care îl preferă. Pentru unii, sistemul de operare este exact ceea ce face ca computerul să funcționeze și, dacă acesta funcționează corect, le e de ajuns. Pentru alții, sistemul de operare depășește computerul și devine un mod de viață, aka Mac vs. Windows.
Google (Chrome) a devenit și el un jucător important în jocul sistemului de operare în ultimii ani, dar are o cale lungă de parcurs. Sistemul de operare pe care îl alegeți se va reduce la preferințele personale.
Dimensiunea ecranului și greutatea
Unul dintre beneficiile care fac laptopurile atât de dezirabile este abilitatea de a-l lua oriunde vă duceți. La urma urmei, dacă ați sta într-un singur loc, ați putea folosi un desktop. Va trebui să luați în considerare dimensiunea ecranului pentru portabilitate.
Afişaj
Pentru a încadra mai mult conținut pe ecran și pentru a obține o imagine mai clară, veți dori mai mulți pixeli.
Majoritatea modelelor de laptopuri ieftine vor veni cu un ecran de 1366 × 768, care funcționează pentru un laptop de muncă. Vă recomandăm, dacă vă permiteți, să obțineți un ecran de 1920 × 1080. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de Full HD sau 1080p, similar cu un televizor.
Laptopurile de ultimă generație vor avea rezoluții mai mari, cum ar fi 2560 × 1600 sau 3840 × 2160. Cu cât afișajul este mai mare, cu atât va necesita mai multă energie, ceea ce vă va reduce durata de viață a bateriei.
Specificații de performanță
Specificațiile de performanță sunt ceea ce îi încurcă, de obicei, pe mulți cumpărători de laptopuri. Lucrul care contează cel mai mult pentru cumpărători este ca laptopul să facă ceea ce doresc să facă. Ce faceți cu laptopul va determina ce nevoi aveți în interiorul acestuia.
Mai jos sunt componentele cheie pe care doriți să le căutați în noul dvs. laptop.
CPU
CPU este considerat „creierul” computerului și are o influență mare asupra performanței acestuia. Intel și AMD sunt cei mai populari producători de procesoare pe care îi veți găsi într-un laptop nou.
Diferențele de performanță între un procesor Intel și AMD sunt minime. Ceea ce merită subliniat este faptul că procesoarele AMD necesită mai multă putere pentru a funcționa. Ce CPU alegeți se va reduce la nevoile dvs. de calcul.
RAM
RAM sau memoria cu acces aleatoriu este componenta hardware care stochează temporar date pe computerul dvs. Acesta servește ca memorie de lucru a computerului.
Majoritatea laptopurilor ieftine vor veni cu 2GB. Veți dori să aveți cel puțin 4GB la un buget mic, 8GB dacă puteți cheltui puțin mai mult. Orice depășește 16GB depășește ceea ce va avea nevoie utilizatorul mediu.
Stocare
Spațiul de stocare de pe laptop se va reduce la modul în care îl folosiți. Vă sugerăm să obțineți un laptop cu o unitate SSD. Un SSD vă va oferi viteze mai mari și un laptop mult mai rapid, în general.
Placă grafică
Pentru majoritatea utilizatorilor de computere, o placă grafică integrată (una care partajează memoria sistemului) va funcționa foarte bine și se găsește în majoritatea laptopurilor. Dacă jucați jocuri, creați grafică 3D sau faceți editare video de înaltă rezoluție, veți dori să faceți upgrade la un procesor grafic discret.
La fel ca procesoarele, veți întâlni atât plăci grafice high-end, cât și low-end. Stabiliți-vă nevoile dvs. grafice înainte de a decide de ce fel de placă grafică va avea nevoie noul dvs. laptop.
Lasă un răspuns