– imprumutul deja realizat de Guvernul fesenist (PD-L si PSD), dar si imprumuturile care se preconizeaza sa se faca vor duce Romania in pragul falimentului u expertii anunta ca in ritmul in care merge tara noastra, pina la sfirsitul anului Romania are nevoie de aproape cinci miliarde de euro – realizarea unui astfel de imprumut, cu dobinzi istovitoare ar apasa pe umerii populatiei – in timp ce guvernatii se adincesc in criza politica, firmele se inchid, numarul somerilor creste spectaculos, iar evolutia cursului leului loveste din plin buzunarul omului de rind – desi solutia a fost oferita de liberali, prin desemnarea lui Klaus Johannis ca premier si alcatuirea unui guvern de specialisti, sustinut de o majoritate, Traian Basescu si pedelistii se incapatineaza sa traga de osul puterii
Romania este la un pas de haos si faliment. In timp ce politicienii se adincesc in criza politica, populatia a fost lasata prada crizei economice. Firmele se inchid cu nemiluita iar numarul somerilor creste spectaculos de la o zi la alta. Cursul euro creste si el inglodindu-i pe romanii care au incercat sa isi faca un rost in viata printr-un imprumut bancar. Fostul guvern fesenist, ca un adevarat
camatar pentru populatie, a venit repede cu o solutie. Un imprumut de la FMI. Nu au tinut cont deloc de nevoile cetateanului. Nu s-au mai uitat nici la dobinzi, corvirsitoare. Romania a primit pina acum 6,57 miliarde de euro. Transa a treia trebuia sa fie de 1,5 miliarde de euro, insa delegatia FMI a aminat acordarea ei din cauza evolutiei negative a economiei, lipsa proiectului de buget pe 2010 si a crizei politice. A conditionat alocarea banilor cu reduceri drastice de cheltuieli si diminuarea masiva a numarului angajatilor din sectorul bugetar. Dobinda pentru imprumutul realizat este de 3% anual, ceea ce inseamna ca Romania plateste pentru zece miliarde de euro 300 milioane de euro, adica de patru ori valoarea bugetului patronat de Elena Udrea. In fata refuzului FMI de a aloca banii, Guvernul este nevoit si a anuntat deja ca se va reorienta spre un imprumut bancar, care sa asigure cheltuielile cu salariile si pensiile, pina la sfirsitul anului. Dobinzile la banci sint insa si mai impovaratoare, iar experitii sint ingrijorati ca ele pot fi cu 200 de milioane de euro mai mari. O solutie ce va stabiliza cit de cit lucrurile pe termen scurt, dar pe termen mediu si lung va fi suportata cu eforturile populatiei.
Guvernul FSN, cel mai pagubos de la Revolutie incoace
Guvernul FSN a lui Boc a fost cel mai pagubos pe care tara la avut de la Revolutie incoace. In jocul presedintelui Basescu a picat si Geoana, cel numit de Ion Iiescu „prostanac”, din dorinta de a fi la guvernare si a roade si el si partidul din osul puterii. Dupa noua luni in care nu s-a concretizat o singura masura de diminuare a crizei economice, PSD a parasist barca Guvernarii. Rezultatul? Instabilitatea politica a dus la majorarea nevoilor de finantare ale Romaniei de la 3,5 miliarde euro la cinci miliarde euro pina la sfirsitul anului. Daca reformele cheltuielilor publice s-ar derula la timp, conform programului fiscal pe anul 2009, statul roman ar avea nevoie de aproximativ 3,5 miliarde euro pentru ultimele doua luni ale anului. Aminarea lor face ca nevoile de finantare ale statului sa creasca la cinci miliarde euro pentru aceeasi perioada, în conditiile în care nici Uniunea Europeana, nici Fondul Monetar International nu vor mai acorda transele. Mai pe inteles, criza politica face ca nivelul cheltuielilor sa creasca dintr-un condei cu 1,5 miliarde de euro. Ministerul de Finante a imprumutat de pe piata interna, de la banci, la sfirsitul saptaminii 793,8 milioane euro la o dobinda de 5,25% pe an. “Este foarte grav ceea ce fac Traian Basescu si guvernul PDL. Ma refer in primul rind la faptul ca dupa ce au luat masuri care au distrus apropae in totalitate IMM-urile prin impozitele impuse, acum, dupa ce s-au indatorat foarte mult, acest guvern a ascuns tot timpul acordl cu FMI si ceea ce s-a facut cu banii. Au cheltuit banii, dar nu se stie pe ce. Este clar ca au fost dirijati pe ministere, spre clientela lor politica. In nici un moment Guvernul Boc nu a vrut sa explice cum s-au cheltuit banii si spre ce ministere au plecat. Raspunsul este clar, la clientii lor politici, pentru alegeri. Iresponsabilitatea acestor guvernanti a facut ca Romania sa intre pragul colapsului, iar cele 105.000 IMM-uri care producea bani pentru bugetul statului, dupa ce s-au inchis “au produs” jumatate de milion de someri care iau bani de la bugetul statului”, a declarat primarul Romeo Stavarache, seful de campanie al lui Crin Antonescu.
Solutia Johannis, nu incape de PD-L
In fata haosului din tara, PNL sI candidatul la presedintie, Crin Antonescu, au venit cu solutia. Desemnarea ca prim-ministru a primarului de Sibiu, Klaus Johannis, un neamt care a dovedit din plin in mandatele lui de primar calitati de excelent manager. Guvernul Johannis urma sa fie alcauit din experti a caror principala menire era sa se ocupe de criza economica si sa lase deoparte treburile politice. Ideea nu i-a suris insa presedintelui Basescu, care in prag de alegeri are nevoie de un guvern care sa iI asigure spatele. Asa ca intii l-a desemnat pe Lucian Croitoru, iar apoi, un primar, pe Liviu Negoita, constient fiind ca nici unu din ei nu va obtine votul parlamentarilor. Calculul presedintelui a fost simplu, de alegeri sa se ocupe interimarul Emil Boc, executantul presedintelui. Numirea lui Johannis a mai adus in vizor doua aspecte. Pe de o parte, PSD, din lipsa de inspiratie sI pentru ca Geoana sa nu ramina pe dinafara a aderat imediat la aceasta idee, asemeni maimutelor imitatoare. Al doilea aspect vizeaza relatia Antonescu – Johannis. Candidatul liberal a delimitat clar lucrurilor. DesI s-ar fi putu afisa la brat cu primarul de Sibiu, sa cistige puncte electorale, profesionist, Crin Antonescu a separat lucrurile total, mergind in campanie alaturi de staful lui, si lasind primarul de Sibiu sa se gindeasca la solutiile si programul de premier. Nu acelasi lucru l-a facut Mircea Geoana, care, culmea ironiei, s-a dus sa isi depuna candidatura la presedintie de minuta cu Ion Iliescu, cel care i-a atras anatema politica de “prostanac”. “Solutia propusa de noi, un guvern de tehnocrati si Klaus Johannis premier este singura care poate salva tara de criza, fara amestecul PSD si PD-L. De fapt, nenorocirea si dezastrul Romaniei vin din formarea FSN la inceputul anului, iar vina apartine in exclusivitate tandemului Basescu – Geoana. A venit timpul ca acesti doi oameni iresponsabili sa dea socoteala pentru ce au facut. Singurul mod de a-i sanctiona imediat este votul pe 22 noiembrie”, a precizat Romeo Stavarache.
Anonim a zis
Marea problema a imprumturilor este ca firmele private nu mai incap la credite din cauza statului care este un client foarte bun pentru banci! In momentul actual, romania devine sluga la marile banci care sar in sus de bucurie de asa client ,,mare si prost,,
go west a zis
Desi imi place romania cred ca a venit vremea sa ne gandim la america!
[email protected] a zis
ne gandim, amice, ne gandim….
antonescu a zis
deci eu i-as alinia la zid si i-as impusca pe toti. iar familiile lor sa traiasca cu 6 milioane pe luna +bonuri de masa
abc a zis
daca basescu va ramane presedinte…se duce tara asta de rapa de tot
The Punisher a zis
Ne meritam soarta !
Noi i-am votat!
antonescu a zis
mare dreptate ai,Punisher. Lui Vadim nu-i da lumea o sansa,”ca-i nebun”. Romanii mai curand aleg un hot decat un nebun,aceiasi care mananca rahat de 20 de ani. Ne meritam soarta…
prof a zis
au luat modelul de la stavarache , si el a inmormantat primaria bacau in datorii , de ce nu spuneti cate credite are primaria la banci , nu aveti cum pt ca el va plateste .
The Punisher a zis
prof , daca nu stii despre ce vb mai bine te abtii!
Cand a preluat Stavarache primaria de la Seche , avea o datorie de 500 de miliarde lei vechi ca sa asfalteze.
Nu compara Romania cu Bacau .
Pe niciunul dintre noi nu cred ca a afectat daca primaria a imprumutat sau nu , in schimb ……..
micu a zis
Sunt convins ca daca pnl ar fi dorit iesirea din criza atat de mult, ar fi putut ajunge la o intelegere cu basescu. Dar pnl insista pe iohannis, iar basescu de-al dracului tot incerca sa caute oameni din randurile sale cu care sa contracareze aceasta propunere. Liberalii au zis ca vor un tehnocrat independent, base l-a numit pe croitoru. Liberalii au zis ca iohannis este un primar cu o imagine buna care a castigat cu peste 70%, base l-a numit pe negoita. Este un joc pueril al unor oameni care isi pun interesele personale peste cele ale tarii. Tara poate sa se duca dracului, nici o parte nu da inapoi. Daca chiar si-ar fi dorit, s-ar fi putut ajunge la un consens.
go west a zis
e vrajeala asta cu basescu ca isi doreste guvern!
ii convine situatia asta incerta sa poata manevra el voturile si sa nu-l traga nimeni la raspundere!