Spitalele din Bacău au început tratamentul cu anticorpi monoclonali. Conform DSP Bacău dozele au fost distribuite la SJU Bacău, Spitalul TBC și cele din Onești, Moinești și Buhuși.
Ministerul Sănătății a repartizat, marți, un număr de 7 500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-COV-2.
Medicamentele au fost achiziționate în baza Acordului –Cadru SANTE/2020/ C3/091 încheiat între Comisia Europeană și firma producătoare, iar fondurile au fost alocate în luna septembrie a acestui an din Rezerva bugetului de stat.
La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, Comisia de specialitate de boli infecțioase a realizat o Informare către profesioniștii din sistemul sanitar privind modul de administrare al acestor medicamente care a fost transmisă de către Ministerul Sănătății în toare unitățile sanitare cărora le–a fost distribuit produsul. Mai mult, președintele Comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății, dr. Virgil Musta a susținut săptămâna trecută o videoconferință cu medicii care administrează medicamentul în cadrul căreia a explicat modul de administrare și a răspuns la întrebări.
În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticopilor monoclonali- soluție perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.
Anticorpii monoclonali sunt cei care l-au pus pe picioare în câteva zile pe președintele Donald Trump, atunci când la începutul lui octombrie 2020 s-a îmbolnăvid de Covid. Evident, atunci s-a spus că era vorba despre un “cocteil de anticorpi experimentali, aflați încă în teste”, dar, da era vorba de anticorpii monoclonali.
Câteva luni mai târziu, amestecul de anticorpi monoclonali REGN-COV2, dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, a fost aprobat în Statele Unite, apoi în februarie 2021 a primit și recomandarea Agenției Europene a Medicamentului, scrie Digi24.
arenemesagerul a zis
Acum , cei care nu vor sa se vaccineze vor dori( in eventualitatea ca se imbolnavesc) acest tratament ., care este dezvoltat de cei de la Astra Zeneca( da, cei cu vaccinul mult blamat !) si care este realizat cu tehnologie asemanatoare celei cu ARN mesager . Nu le este frica ca vrea cineva sa ii omoare sau sa le modifice ADN-ul ( oare cati stiu ce este ?!) asa cum se intampla cu vaccinul ??!! Ce ? Tratamentul cu paracetamol si ceai de tei nu mai este bun ???
Vaccinat a zis
Ca argument provaccinare, vă dau exemplul vaccinurilor care, pentru a asigura o protecție adecvată se fac în 3 doze sau mai multe: antihepatiticul B: 3 doze. Antipolio:
4 doze. Diftero- tetano-pertusis: 4 doze. Difteric+ tetanos: 5 doze. Rapel antitettanus: indicat la 10 ani. Înafară de cel împotriva hepatitei B (introdus ceva mai târziu) pe celelalte le aveti și dvs. Deci se pune întrebarea: oare cum mai funcționează sistemul dvs imunitar deși a fost ” boostat” de atâtea ori?
dragos a zis
Astra zeneca a mers pe varianta adevarata de vaccin,nu pe experimente. Poate sunt mai in masura sa faca un medicament totusi,nu?
Maxx a zis
Una nouă românească: sunt vaccinat 3 doze și trecut prin boala anul trecut în august. Acum pe 29 oct mă testez prin ambulanta și pe 30 vine SMS : citesc că la test a ieșit pozitiv. Mă izolez în casa, duc copilul la bunici, soția într-o cameră și eu în alta . Mă apuc de antibiotic, vitamine și văzând că nu suna nimeni am sunat azi la DSP: stupoare pe 30 oct am primit SMS cu rezultatul de anul trecut (era pozitiv) și acum îs negativ. Trăiesc în România și mai bine nu! Apropo in aceasta seara terminam antibioticul.
Costel a zis
Tot e bine.. Antibioticul e pentru covid?