• Dorin Frunză, avocatul ucraineanului acuzat că ar face parte dintr-o grupare teroristă și suspect în comiterea a peste zece infracțiuni de omor și răpiri a unor importanți oameni de afaceri, a afirmat că Volodymyr ar fi participat la negocieri referitoare la privatizarea RAFO
Corneliu Iacobov, patronul RAFO Onești, neagă orice relație cu Rozumnyl Volodymyr, cetățeanul ucrainian arestat pe baza unui mandat internațional pentru acte de terorism și eliberat zilele trecute de judecătorii bucureșteni. Potrivit avocatului acestuia, Dorin Frunză, ucrainianul, principalul suspect în cazul comiterii a peste zece omoruri și răpiri ale unor importanți oameni de afaceri din țara vecină, ar fi participat anul acesta la negocieri referitoare la privatizarea RAFO. Avocatul nu a mai dat și alte amănunte, susținînd doar că Volodymyr ar fi dorit să-și dezvolte niște afaceri în România.
La rîndul său, Corneliu Iacobov spune că este pentru prima dată cînd aude de numele Rozumnyl Volodymyr. „Nu am auzit nici măcar colateral despre omul acesta. Este o mare tîmpenie. Cu directorii de la mine nu putea să discute decît despre cumpărarea vreunei cisterne cu benzină, iar despre acțiuni la firmă nu putea vorbi decît cu mine. Este o poveste, eu nu am discutat niciodată cu el. Nici cu Ovidiu Tender nu cred să fi vorbit, pentru că el nu putea vinde ceva ce nu era al lui. Repet, este o mare tîmpenie”, a spus Corneliu Iacobov.
Rozumnyl Volodymir a fost prins săptămîna trecută în București de polițiștii de la Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale al IGP. El a fost arestat pe baza unui mandat internațional emis de autoritățile de la Kiev, care l-au dat în urmărire pentru mai multe asasinate politice, fiind suspectat de acțiuni ce țin de crima organizată și terorism. La doar două zile după arestarea sa, judecătorii bucureșteni au fost nevoiți să refuze cererea de extrădare înaintată de oficialitățile ucrainiene, pentru simplul fapt că Rozumnyl Volodymyr are și cetățenie română, de acum doi ani. Atunci a obținut-o prin redobîndire, în urma unei cereri înaintate de bunicul și tatăl său, cetățeni români din anii ’30, pe cînd Basarabia făcea parte din Regatul României. Aceeași magistrați bucureșteni au dispus și punerea lui Rozomnyl în libertate. Fost ofițer KGB, ucrainianul este suspectat că a participat la asasinarea fostului șef al Securității din Odessa în anul 2000 și că face parte dintr-o grupare criminală de alți 15-20 de foști ofițeri KGB, al cărei șef ar fi un anume Oleg Riza, fost Popescu, ucrainian, care a ales și el să-și piardă urma, luînd, după căsătoria cu o româncă, numele nevestei. Cei doi se aflau pe teritoriul Românei de mai bine de doi ani și au fost urmăriți de serviciile secrete românești din orașe ca Brașov, Constanța, Tulcea și Bacău. (Mirela ROMANEȚ, Nicoleta BICHESCU)
Lasă un răspuns