Descoperă aplicațiile cele mai folosite de utilizatorii din România!
Te întrebi care sunt aplicațiile pentru smartphone care prind cel mai bine în țara noastră? Am făcut o listă pentru categoriile principale pentru tine
Fie că ne place sau nu, smartphone-urile au devenit indispensabile în viața de zi cu zi. Aceste dispozitive ne ajută să rezolvăm mai ușor o plajă bogată de activități și aplicațiile dedicate joacă un rol foarte important. Poate că mulți nu conștientizează importanța smartphone-urilor și a aplicațiilor special gândite pentru ele. Dar o singură zi lipsit total de telefon ți-ar arăta cât de greu te descurci cu chestiuni banale.
Fie că ai descărcat o aplicație pentru plata parcării autoturismului, pentru a chema un taxi atunci când ai nevoie, sau pentru a comanda mâncare la domiciliu, suntem siguri că te bucuri de beneficiile aduse de aceste “accesorii” pentru telefonul tău. De asemenea, mulți utilizatori se întreabă care sunt aplicațiile cele mai frecvent descărcate în țara noastră. Ei bine, avem răspunsul pentru tine chiar în acest articol.
Social media
Pentru a face mai ușor o radiografie a aplicațiilor cele mai populare din România, le-am grupat în categorii. Clasificarea se face ținând cont de serviciul sau funcționalitatea pe care o aduc aceste aplicații.
În sectorul de social media, TikTok continuă să-și domine adversarii. Deși a durat ceva până să devină popular la noi în țară, TikTok este acum cea mai descărcată aplicație. Atenție, când spunem cea mai descărcată aplicație nu ne referim strict la social media, ci la toate categoriile pe care urmează să le prezentăm.
Grație filmulețelor scurte ce pot fi urcate pe platformă, TikTok a cucerit milioane de români și conduce topul aplicațiilor de social media. La o distanță destul de mare se află Facebook și Instagram iar Snapchat se pare că este cel mai puțin interesantă aplicație de social media în țara noastră.
Jocuri și divertisment
Nu ținem smartphone-urile doar pentru comunicare și rezolvarea diferitelor sarcini de zi cu zi. O bucată destul de mare din timpul petrecut pe telefonul mobil este ocupată de activități de divertisment. Desigur, asta nu înseamnă că toți utilizatorii de smartphone se joacă zilnic. Dar ponderea celor care descarcă jocuri pe mobil este destul de mare.
Mulți utilizatori aleg jocuri simple care nu necesită cine știe ce resurse pentru a fi rulate. Sudoku, șah sau chiar X și O sunt exemple foarte bune în această direcție. Totuși, dacă vorbim despre aplicații solide de gaming, discuția este cu totul alta.
Când vine vorba de gaming, utilizatorii români au o gamă largă de aplicații preferate. De la jocuri mobile multi-platformă precum Call of Duty sau PUBG, unde utilizatorii se transformă în adevărați luptători în diferite scenarii și până la diverse aplicații de divertisment care implică jocuri sociale precum Candy Crush sau Coin Master, alegerile sunt multiple.
De asemenea, nu putem uita aplicațiile în care te poți bucura de jocuri clasice care nu îmbătrânesc niciodată, cum ar fi ruleta, un clasic global care în zilele noastre a evoluat în diverse variante precum High Roller, European sau American. Sau dacă pasiunea ta se duce spre diversele simulatoare de activități cum ar fi The Sims sau Farming Simulator, unde întreprinzi activități diverse pentru a trece mai departe, o să poți alege și acolo din foarte multe titluri!
Servicii de mesagerie
Așa-i că ți se pare foarte ciudat când primești un SMS de la unul din prieteni? Obișnuit să ai astfel de interacțiuni mai degrabă cu anumite servicii sau instituții ale statului, reacția ta este cât se poate de îndreptățită.
Ei bine, nu ești singurul. Marea majoritate a utilizatorilor români de smartphone aleg unul dintre serviciile de mesagerie puse la dispoziție de marile companii din lume. Liderul incontestabil la această categorie este WhatsApp, o aplicație care este deja sinonimă cu procesul de setare a unui telefon nou. WhatsApp face parte din grupul Meta după ce a fost achiziționat de compania care deține Facebook și Instagram.
Facebook Messenger este și el destul de descărcat de utilizatorii din România, urmat de Telegram. Acesta din urmă se bucură de o creștere destul de spectaculoasă de utilizatori dar este încă foarte departe comparat cu celelalte două.
Lasă un răspuns