Idile la „ȚESTOASE”
Un veșnic romantic, Bacău: „Am constatat, cu uimire, dar și cu o undă de inexplicabilă stare, că tinerii de astăzi nu prea mai au plăcerea plimbărilor în cuplu, „mînă în mînă”. Cei pe care totuși îi mai văd, uneori, sînt „păsări rare” ce fac discordanță cu masa. Se preferă grupul: de băieți sau fete. Separarea. Atracția sînt rolele, bicicleta sau mingea. Cînd eram student la București, îmi dădeam întîlnire cu iubita la curs la universitate. Ieșenii se întîlneau în campus, sub teiul lui Eminescu, iar brașovenii la „cetate”. Să nu credeți că sînt cuprins de nostalgie. La Bacău nu e o tradiție, dar ea se poate forma. Vin și cu o sugestie: locul de întîlnire al tinerilor romantici ar putea fi deveni squarul de la „Țestoase”, fîntîna arteziană de la întretăierea căii Mărășești cu 9 Mai. Ceas e, doar că trebuie reparat, apă e, bănci și ceva flori sînt. Cu mici amenajări din partea Primăriei. Timpul trece și-ar fi păcat să lase în urmă doar regrete !”
Redacția: Stimante Romantic, ne bucură să constatăm că printre noi mai există și astfel de exemplare. Ne-ar fi plăcut să vă știm și numele, dar vă respectăm discreția. Oricum, vă preluam sugestia și o transmitem mai departe. Cu ce efecte, sîntem și noi curioși să aflăm.
Simbolurile satanice
Constatin Vornicelu, pensionar, Bacău: „Lucrurile grave pornesc de la așa-zise copilării. Iată de ce noi, cei cu experiență, nu trebuie să le tratăm cu ușurință. Despre ce este vorba: am constatat în ultima vreme înmulțirea simbolurilor satanice desenate pe băncile din parc, cît și pe unele ziduri, cu vopsea sau carioca de culoare neagră. Am destule îndoieli în legătură cu înțelegerea mesajelor lor de către cei care le desenează, dar cred că asocierile dintre semnele cabalistice cu zvastica ori secera și ciocanul nu este chiar una întîmplătoare. Indiferent de reprezentări, răul există. Nu mai iau în discuție aspectul dizgrațios pe care îl provoacă astfel de imagini. Dacă vor să-și pună «talentele» în valoare, de ce nu desenează flori? Totuși, cineva ar trebui să țină sub observație și asemenea lucruri”.
Redacția: Aveți dreptate! După părerea noastră, primii vizați trebuie să fie părinții, educatorii și autoritățile.
„MOZAICURI” PUBLICITARE
Ionela Vasilache, funcționară, strada 9 Mai, Bacău: „Vreau să vă întreb dacă noi, proprietarii de apartamente din acest oraș, avem vreun drept și în ce privește spațiile exterioare, de folosință comună. De cînd cu libera inițiativă, fel de fel de întreprinzători, ca într-o întrecere disperată, lipesc pe uși și ferestre tot soiul de anunțuri cu oferte de lucrări și de bunuri, transformîndu-le în aviziere mozaicate ce agresează ochiul. Aproape că nu mai izbutim să le deslipim, iar urmele care rămîn de la adezivi cu greu pot fi îndepărtate. Astfel tapatate, intrările în bloc seamănă cu neglijență și necurățenia. Ce credeți că s-ar putea face?”.
Redacția: În primul rînd, credem că toți cei care locuiesc pe scara respectivă de bloc ar trebui să fie mai atenți la persoanele străine care intră în clădire. Dacă totuși vă scapă vigilenței, luați urma firmelor pe baza „martorilor” – fluturașii cu pricina – și spuneți-le că nu e nici frumos, nici legal ceea ce fac. În ultimă instanță, adresați-vă Primăriei și Poliției, care trebuie să aibă „ace” și pentru astfel de „cojoace”. (rubrică realizată de Mihai BUZNEA)
Lasă un răspuns