• derularea negocierilor a lăsat, însă, impresia că s-a intrat, deja, într-un nou con de umbră
Negocierile pentru privatizarea societății Chimcomplex Borzești s-ar putea încheia pînă în luna septembrie – au apreciat surse din Autoritatea pentru Privatizare APAP. Acestea au precizat că negocierile ar trebui încheiate conform termenului de valabilitate al ofertei de preț. Societatea din Borzești se află de zece luni în proces de privatizare, iar APAPS negociază cu două firme vinderea pachetului majoritar de acțiuni pe care îl deține aici. Aceleași surse din Autoritatea pentru Privatizare au mai apreciat că sindicatele din cadrul Chimcomplex s-au declarat favorabile procesului de privatizare, considerat a fi unica soluție de capitalizare a întreprinderii si de realizare a unor investiții pentru retehnologizare, opinie susținută și de ministrul Ovidiu Mușetescu în timpul negocierilor derulate în vederea privatizării combinatului.
George Musliu, vicepreședintele Autorității pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, împreună cu alți oficiali ai instituției, a efectuat săptămîna trecută o vizită de lucru pe platforma industrială de la Borzești, unde s-a interesat de situația societăților Rafo, Carom și Chimcomplex. La Chimcomplex, conducerea societății a prezentat oficialilor APAPS date referitoare la situația economico-financiară a acestei entități economice, precum și eforturile care se fac pentru a moderniza fluxul de producție.
În prezent, Chimcomplex înregistrează o situație de echilibru din punct de vedere financiar. Anul trecut, a contabilizat un profit, iar în prezent un ușor declin datorat menținerii produselor la un preț scăzut pe piață. Reprezentanții combinatului au spus că la finele acestei luni se așteaptă o redresare a situației din punct de vedere financiar prin ajustarea prețurilor la cerințele pieței.
Societatea comercială Chimcomplex Borzești este profilată pe industria chimică, a fibrelor sintetice și artificiale și are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse chimice anorganice de bază, în principal produse clorosodice și sode. În prezent, APAPS deține aici 50,9 % din acțiuni, fiind urmată de SIF Banat Crișana, cu 39,8 %, și de acționarii Programului de Privatizare în Masă cu 9,1 % din numărul total al acțiunilor. (Petru DONE)
Lasă un răspuns