Am mai vorbit de nenumărate ori despre moda telefoanelor mobile. Celularul e devenit deja un accesoriu obligatoriu în viața adolescenților. Ultimul tip de telefon e un lucru cu care te lauzi, și oricum ar fi telefonul trebuie ținut la vedere ca să se vadă că ești și tu om. Bun, ai un telefon tare. Dar asta nu e de ajuns. Logo-urile de apel sunt următorul punct forte. Nu are nici un farmec dacă telefonul tău sună pe un ton clasic, și în plus te poți trezi că atunci cînd sună un telefon într-o încăpere plină de mobile, toți să se uite disperați la ale lor celulare. La modă acum sînt melodiile preluate de pe Internet, refrene ale cîntecelor la modă. Am auzit logo de apel cu melodii de la Paraziții, Akcent, BUG Mafia, N& D, Britney Spears, dar și Aerosmith sau muzică clasică.
Dacă ți-ai fixat și un logo de apel k lumea, e timpul să treci la felul cum îți scrii mesajele SMS. Nu poți să exprimi tot ceea ce vrei limitîndu-te în spațiul care îți este pus la dispoziție. Așa că, apucă-te și scurtează. Poți folosi prescurtările folosite în general pe Mirc. În loc de „te rog”, scrii „pls”, în loc de „ca” folosești litera „K”, „Tu” se transformă în „u”. Dacă ești îndrăgostit nu scrii „te iubesc” ci „lovu”, e mai scurt și mai șic. Chiar dacă încalci normele gramaticale, liniuțele de despărțire, punctele și virgulele nu sunt binevenite într-un SMS deoarece îți iau prea mult spațiu.
Am stabilit și cum stă treaba cu SMS-urile. Acum să trecem la mesageria vocală. Aici e problemă spinoasă. Trebuie să fie interesantă, originală și de asemenea cool.
De multe ori mi s-a întîmplat să mă întîmpine robotul spunîndu-mi că abonatul respectiv nu poate fi contactat momentan, însă de și mai multe ori mi-am consumat cenții crezînd că vorbesc cu persoana respectivă. Să vă dau cîteva idei:
„- Alo !
– Alo, salut !
– Alo!Alo ! Alo ! Nu te aud bine !! Aloo !
– Aloooo !! Acum mă auzi ?
– Alo ! Vorbește mai tare că nu aud !
– Alo ! Vorbesc cît de tare pot ! Alo !
– Nu te aud, așa că mai bine lasă un mesaj după bip”.
Pe fundalul unei muzici date tare șizgomot ca la o petrecere:
„- Alo! Stai că nu aud. Sînt la o petrecere, ies acum afară. Nu te aud, imediat. Bip!”
„- Alo, salut ! Stai puțin că am ceva pe foc, imediat. (se aud niște oale pocnind) Da, spune ! Sau lasă-mi un mesaj”.
„- Bună. Chiar acum vroiam să te sun. Nu pot acum să vorbesc, dar te aștept la Piață mare. Hai vino ! Bip!”
„- Alo !
– Alo, salut !
– Ce faci ?
– Aștept să îmi lași un mesaj după bip”.
În afară de aceste mesaje care îți mănăncă banii și nervii sînt și cele prelucrate după mesajele standard.
„Bună. Dacă vreți să vorbiți cu mine apăsați pe tasta 1. Dacă vreți să nu vorbiți cu mine apăsăți pe tasta 2.”
„Ați apelat căsuță vocală a Irinei. Dacă vreți să îmi dați niște bani lăsați un mesaj după bip. Dacă vreți să vă dau niște bani lăsăți un mesaj înainte de bip”.
„Sînt George. Dacă ascultați acest mesaj înseamnă că ori nu pot vorbi, ori nu vreau să vorbesc cu tine, pisălogule care mă tot suni.”
Sau, sînt și unele mesaje care te pot duce cu totul în eroare:
o voce suavă: „Ați sunat la 89.89.989, sînt aici pentru a vă îndeplini toate visele.”
„Bună ziua. Serviciul informații. Ce doriți?”
„Bună, ziua, Firma Taxi Impex SRL, spuneți vă rog.”
– Bogdan?
– Ce Bogdan? M-ați înebunit cu Bogdan! Nu e numărul lui Bogdan! Bip”
„- Bună ziua. Ați sunat la serviciul conectare Internet. Din acest moment veți fi taxat cu cinci dolari pe minut. Vă mulțumim. Bip!”
Acestea sînt doar cîteva exemple care arată dintre atîtea modele de mesagerie vocală. Puteți încerca și voi, una sau mai multe, așa ca să vă impresionați sau enervați preietenii sau părinții. Oricum, dacă ați parcurs toate etapele enumerate mai sus, înseamnă că deja aveți experiență în domeniul telefoniei mobile. (Roxana ȘMIL)
Lasă un răspuns