Ruladă de pește
Ingrediente-pentru patru persoane
– 4 bucăți de crap sau morun (sau alt pește cu pielea mai tare), de mărime potrivită
– condiment de pește (sau puțin delikat, piper, usturoi)
– o jumătate pahar de vin
– o jumătate pahar de ulei
– o jumătate pahar de apă
– zeamă de usturoi
– zeamă de lămîie
– cîteva fire de pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță peștele de solzi, se taie capul, se spintecă lungimea burții, se spală foarte bine, se dezosează, se scurge foarte bine, se sărează, se condimentează și se unge cu zeama de lămîie. Lapții și bucățelele rămase din tăierea peștelui se amestecă bine, se condimentează și se adaugă pătrunjelul tăiat. Această compoziție se așează pe bucățile de pește pregătite mai sus, pe lățimea bucății, în așa fel ca partea cu pielița să fie în exterior. Se rulează fiecare bucată, se leagă cu o ață și se așează într-o tavă. Peste ruladă se toarnă amestecul format din apă, vin, ulei, zeamă de lămîie, zeamă de usturoi, condiment pentru pește și puțin piper. Acest amestec, bine omogenizat, la lasă la frigider 4-5 ore după ce s-a turnat peste ruladă, timp în care se întoarce pe toate părțile. După acest timp, rulada se introduce în cuptorul încins, unde se lasă o jumătate de oră, apoi se dă la cuptor o altă jumătate de oră. Se răcește, se taie ațele, rulada se taie felii, și se servește cu amestec de legume. Poftă bună!
Lasă un răspuns