Cancerul este o tumoare, cu o evoluție malignă, care, netratată la timp, se dezvoltă progresiv și produce moartea. Tumoarea crește prin înmulțirea anarhică a celulelor și invadează țesuturile învecinate, vasele sanguine și limfatice și teaca nervilor. Metastazarea constă în apariția, la distanță de tumoarea primitivă, a unei alte tumori fiice, asemănătoare cu prima. Căile de propagare pot fi: limfatioce, sanguine sau prin teaca nervilor. Păstrați, însă, oricînd o speranță. Și în acest caz apelați tot la „mama natură” și aplicați un tratament profilactic, dietetic, cu ceaiuri, sucuri și apiterapie. Dacă în prima parte a acestui articol am făcut referire la modul simplu în care poate fi tratată cu produse naturale boala, iată acum cîteva rețete „practice” care pot fi folosite în același scop.
Ceaiuri și plante
Tătăneasa – are acțiune antimicotică, datorită alantoinei. Se folosește sub formă de decoct, o linguriță la 250 ml de apă rece. Se fierbe 20-30 minute; se beau patru căni pe zi.
Tinctura de rădăcină – 10-20%, în alcool, din care se iau 10-20 picături de trei ori pe zi, înainte de mese.
Alifie de tătăneasă (20-30%) – se ung rănile de pe sîni sau piele.
Comprese cu decoct din 4-5 linguri de rădăcină la 250 g apă. Se pun pe răni.
Cataplasme – se farîmițează rădăcinile și se amestecă cu apă caldă, pînă se formează o pastă (terci). Se pune pasta pe un tifon și se aplică pe rană (în cancerul de piele și al sînului).
Rostopasca – are acțiune antimicotică, mai are și acțiune colagogă, coleretică, efecte remarcabile antibiotice. Se folosește planta crudă sau uscată, mai ales, în cancerul ficatului. Se ia o lingură la trei ore (doza pentru o zi) dintr-o infuzie cu o jumătate linguriță de plantă (0,5-1%) la 200 ml apă clocotită. Se mai poate folosi ca tinctură și pulbere simplă și ca alifie în cancerul sînului si al pielii. Se amestecă 30 g pulbere de rostopască, 15 g lanolină, 15 g vaselină, la care se adaugă 10 picături de acid fenic. Se unge rana și pansamentul se ține aplicat trei zile. Se continuă pînă la vindecare.
Cimisir – cercetări destul de recente au arătat că alcaliodul buxerina G are o puternică acțiune inhibitoare în dezvoltarea culturilor celulelor canceroase. Decoct 10% (o parte la 10 părți de apă). Nu se îndulcește cu zahăr, dacă nu se suportă se va îndulci cu miere.
Captalan – decoct din rizom, cu o linguriță de plantă, care se fierbe în 250 ml apă rece. Se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.
Vîsc – se folosește ca macerat, cu două lingurițe de plantă la 200 ml apă rece (la temperatura camerei). Se lasă opt ore la macerat și se folosește în două reprize, din care un ceai se bea seara la culcare.
Plopul negru – se folosesc mugurii, sub formă de infuzie, tinctură, băi, ulei, alifie. Secreția rezinoasă a mugurilor de plop negru este sursă vegetală de propolis. Are aceeași compoziție chimică si aceleași proprietăți ca și propolisul. Se beau 2-3 căni pe zi dintr-o infuzie cu o linguriță de muguri la 250 ml apă clocotită. Comprese, din infuzie cu 2-3 lingurițe la o cană, care se aplică pe răni. (în cancerul mamar și al pielii). Alifie, 20%, din muguri, care se aplică pe răni.
Apiterapie
Pastura – produs apicol care se găsește în fagurii de culoare închisă. Se folosesc cîte 4-5 îmbucături pe zi.
Propolisul – produs apicol – cîte o jumatate de linguriță (5 g/zi), care se suge. Se folosește timp îndelungat.
Lasă un răspuns