GIMNASTICĂ: Succesul repurtat de secția de gimnastică de la Sport Club Municipal Bacău, nouă medalii în finalele la individual plus cea de bronz în concursul pe echipe, la recent încheiatele Campionate Naționale ale maestrelor și pe echipe de la Sibiu este, fără îndoială, unul mai mult decît convigător în ce privește valoarea de moment a școlii băcăuane de gimnastică. Cei patru antrenori, Vasilica și Corneliu Agop (n.r., coordonaor), Mihaela Oprea și Violeta Gîrțu, și-au văzut mare parte din visuri realizate prin rezultatele obținute de Monica Roșu, Lorena Stancu, Bibiana Iștoc și Adriana Răileanu.
„Mi-a fost frică de adversare”
În cadrul conferinței de presă susținută ieri la sediul SCM Bacău, una deschisă de directorul Dorin Arădăvoaicei și la care a mai luat parte antrenoarea Vasilica Agop, antrenorul coordonator al secției de gimnastică de la SCM Bacău, a început prin a scoate în evidență ce a trăit înainte de începerea competiției și a terminat prima parte a alocuțiunii prin propoziții care au trădat satisfacția, una normală date fiind rezultatele: „Știam, în mare măsură, care este componența celorlate loturi cu care concuram în concursul pe echipe. După trei zile de antrenamente, în care am putut să le vedem la lucru pe gimnastele de la celelalte cluburi, s-a instalat frica în noi. Adversarele elevelor mele mi s-au părut extrem de bine pregătite. Farul Constanța a participat cu un lot format din cinci sportive iar Cetate Deva cu șase. Noi nu am avut posibilitatea să mergem decît cu patru gimnaste. În plus, după antrenamentele de care vă spuneam, mi-a fost frică și de sportivele de la Petrolul Ploiești, foarte bine pregătite, fizic sau din punct de vedere artistic, coregrafic. A ieșit bine, ținînd cont de diferența de condiții și de problemele de sănătate pe care le-au avut și le mai au gimnastele noastre. Eu mă declar mulțumit, cel puțin ca persoană fizică. În cariera mea de antrenor am obținut rezultate bune și foarte bune la categoriile mici, copii și juniori. Iată că acum am realizat un lucru similar și la maestre. Era singura realizare pe plan național care îmi lipsea. Poate că voi avea bucuria să-mi văd elevele pe podium și la Jocurile Olimpice. Doamne-ajută!”. În cele din urmă, frica de adversare a antrenorului Agop, a fost de bun augur. Mai bine așa decît să ieși la luptă sigur pe victorie.
Condiții improprii la sală și mulțumiri pentru antrenorii de la Deva și Onești
Organizarea Campionatului Național al maestrelor de la Sibiu, desfășurat în sala „Transilvania”, nu a fost unul care să asigure condițiiile necesare, după cum au afirmat cei doi antrenori băcăuani prezenți ieri la conferința de presă de la sediul SCM Bacău. Sportivele nu au avut de trecut doar de concurența cu adversarele și cu stăpînirea de sine ci și cu frigul din sală. „Nu am avut nici măcar femeie de serviciu, Mariana Bitang (antrenoare la lotul olimpic de la Deva) luîndu-și la un moment dat în sarcină și probleme de genul celor care intră în atribuțiunile personalului administrativ. Condițiile au fost foarte proaste. La ședința tehnică nu am beneficiat nici măcar de un pahar cu apă. Ne-au lăsat să ne descurcăm. Acest lucru a fost văzut și de către cei de la Federație care ne-au întrebat ulterior, după sesizări venite din partea mai multor antrenori, de ce nu ne-am asumat noi răspunderea pentru organizarea unei competiții de acest nivel. Atitudinea celor de la sală a fost una aproape ostilă”, a afirmat Corneliu Agop.
În altă ordine de idei, mulțumit că rezultatele au fost bune pentru echipa sa, antrenorul băcăuan a trecut peste reproșurile făcute la adresa organizatorilor și a ținut să mulțumească prin intermediul mass media antrenorilor Octavian Belu, Mariana Bitang, Livia și Toma Ponoran pentru felul în care au colaborat pînă acum cu secția băcăuană de gimnastică și pentru grija avută față de sportivele de la SCM Bacău incluse în loturile olimpice de la Deva și Onești.
Medalii „în lucru” la „naționalele” de junioare
Concursurile de anul acesta nu s-au terminat. Următorul va fi cel de la Ploiești de la sfîrșitul acestei luni, Campionat Național al junioarelor, la care antrenorii de la SCM Bacău și-au propus încă șase medalii. Drumul deschis de Felicia Dornea, Gabriela Potorac și Gabriela Trușcă, toate componente participante la Jocurile Olimpice cu ani în urmă, așa cum amintea directorul SCM Bacău la începutul conferinței de ieri, continuă. Altfel, conferința nu a putut începe înainte de venirea, cu o întîrziere de trei sferturi de oră, a volubilului Arădăvoaicei, completată cu o prelegere tradițională, dar plină de șarm pe măsura întîrzierii, al cărei sîmbure central a fost „izbînda într-o bătălie cu o țară întreagă”. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns