La Cantina Universității din Bacău mănîncă zilnic aproximativ 700 de studenți. Pentru a fi asigurată o alimentație corespunzătoare, administrația cantinei încearcă să varieze meniul de la o zi la alta astfel încît studenții să fie mulțumiți. Pe lîngă cele două feluri de mîncare firești pentru o masă de prînz, se oferă ca desert „brînzoaice, prăjituri, biscuiți, banane etc”, astfel încît să se mențină un echilibru între prețul acestuia și restul pînă la 22.000 de lei, cît costă practic un prînz fără cele 30% de procente însemnînd regia. „Nu există masă de prînz fără carne, a afirmat Gheorghe Gîrneață, administratorul cantinei”, referindu-se la compoziția zilnică a unei mese de prînz pe care studentul băcăuan o servește.
Cum, mai ales cînd este vorba de mîncare, gusturile sînt împărțite și dificil de împăcat, punctele de vedere ale celor care plătesc zilnic „cele ale gurii diferă”. „E bună, dar nu extraordinară”, crede Oana C., studentă în anul III la Facultatea de Inginerie, în vreme ce colega de masă, Gabriela S., studentă la aceeași facultate, este de părere că „depinde de modul cum s-a obișnuit fiecare acasă”. Fetele de la Filologie sînt și ele pe aceeași frecvență cu con-soartele de la Inginerie. „E bunișoară, iar pînă acum a fost destul de convenabilă, chiar dacă cîteodată are un gust mai special”, au afirmat la unison cîteva fete din ultimul an de la Filologie, în timp ce mestecau la ieșirea din cantină napolitanele primite ca desert.
Față de asemenea atitudini, de care nu este străin, Gheorghe Gîrneață merge pe mîna majorității. „Gîndiți-vă că la cantina Universității mănîncă peste 700 de stundeți zilnic. Dacă 20 dintre aceștia sînt mofturoși, nu mă interesează părerea lor. Că nu le place un fel de mîncare sau că aceasta are sare mai puțină decît ar trebui, este treaba lor. Avem solnițe pe masă și se pot servi singuri”, a explicat administratorul cantinei. (C. Gh.)
Lasă un răspuns