Primăria este instituția unde sîntem nevoiți să intrăm cel puțin odată pe an, fie pentru obținerea unor adeverințe, sau doar pentru plata taxelor și impozitelor locale. De la certificatele de naștere pentru noi născuți pînă la obținerea autorizației de înhumare, avem nevoie de acte eliberate de această instituție. Nu de puține ori s-a întîmplat ca pentru obținerea unui aviz sau certificat să constatăm că avem nevoie de un dosar întreg de acte justificative. Pentru a nu vă întoarce din drum ori de cîte ori o porniți spre primărie, vă prezentăm actele necesare pentru obținerea avizelor, certificatelor și autorizațiilor eliberate de cîteva dintre serviciile și direcțiile din cadrul acestei instituții.
Direcția comercială
Autorizare Asociații Familiare / Persoane Fizice
La Registratura Primăriei se depun: cerere înregistrată; aviz eliberat de A.J.O.F.M.; buletin (carte) identitate – copie și original; diploma de studii sau carte de muncă din care să rezulte minim trei ani vechime în domeniul solicitat;
Pentru taximetrie și instructor auto – permis de conducere copie și original; două fotografii tip buletin; taxă autorizare – se achită la Direcția Taxe și Impozite Locale (DTIL); certificat fiscal – emis de DTIL. Pentru asociații familiale, cererea va fi semnată de toți membrii înscriși.
Modificare autorizație Asociații Familiare / Persoane Fizice:
Taxa autorizare – la Direcția Taxe și Impozite Locale; cerere semnată de toți membrii asociației.
Pentru schimbarea sediului – dovada de proprietate
Autorizare Societăți Comerciale: cerere tip cu număr de înregistrare; statutul societății (contractul de societate) cu activitatea solicitată evidențiată; certificatul de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului în varianta actualizată și codul fiscal. În lipsa acestora se prezintă certificatul constatator de la C.C.I.A.; dovada deținerii altor autorizații, avize și acorduri legale de funcționare (după caz); autorizația de construire (pentru construcțiile noi) sau actul legal de folosire a spațiului; dovada deținerii legale a terenului pe care este amplasată construcția; fotografia color a fațadei spațiului (fațada modernizată, firma luminoasă); certificat de atestare fiscală eliberat de DTIL; autorizația de sediu, dacă aceasta deja există; chitanța de plată a taxei de autorizare.
Eliberare licențe de transport și a licenței de execuție pentru taximetrie: cererea operatorului de transport; autorizația emisă în baza Decretului – lege 54/1990 pentru persoane fizice, din care să rezulte că pot efectua transport public de persoane; dovada de inspecție tehnică IAC sau IATSA și dovada asigurării călătorilor la o societate specializată; avizul scris al Poliției (atestatul), al Adminstrației Financiare (certificatul fiscal), al Autorității Rutiere Române (dupa caz) și al Biroului Județean de Metrologie Legală (buletin de verificare metrologică); dovada posibilităților de parcare a vehiculelor deținute, care poate fi titlul de proprietate, contractul de închiriere sau abonamentul de parcare, dupa caz; certificat fiscal emis de DTIL, prin care se face dovada lipsei datoriilor față de bugetul local; contravaloarea taxei de obținere a licenței.
Eliberarea licențelor de execuție pentru P.F. autorizate ca instructori auto: autorizația emisă în baza Decretului lege 54/1990; cazier judiciar; atestat profesional de instructor auto;
contract cu școala de conducători auto autorizată pentru pregătirea profesională; angajament că efectuează pregătire practică cu persoane ce au parcurs pregătirea teoretică la o școală specializată sau au aprobare în acest sens din partea organelor de poliție; actele autovehiculului (I.T.P., asigurare daune terți și călători, dovada parcării); acte autorizare sediu; certificat fiscal de la DTIL și dovada privind lipsa datoriilor față de bugetul local; vinieta cu numărul de licență; firmă luminoasă cu inscripția „ȘCOALA” la dimensiunile prevăzute în normele O.M.T. 146/1999; tarif/cursant inscriptionate pe lunetă și parbriz.
Eliberarea licențelor de execuție pentru societăți comerciale autorizate ca Școală de Conducători Auto: autorizația emisă de Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.); copie certificat de înmatriculare de la Camera de Comerț Industrie și Agricultură; copie statut; lista autovehiculelor folosite: omologate, ITP, asigurare terți și călători, parcare; act spațiu (proprietate sau chirie) cu fotografie; contract pentru spațiu efectuare proces de învățămînt.
Instructorii auto: contract individual de muncă, copie autorizație emisă de A.R.R.
Persoana care conduce activitatea: contract de muncă, cazier judiciar, decizia de numire, atestat.
Registru unic care să cuprindă numărul cursanților absolvenți sau în curs de absolvire: confirmarea Poliției Municipiului Bacău a corelării candidaților de la examen cu numărul de instructori și autovehicule; certificat fiscal – DTIL; adeverință privind lipsa datoriilor față de bugetul local; vinieta cu licență; firma luminoasă cu inscriptia „ȘCOALA”; tarif/cursant pe parbriz și lunetă.
Autorizare funcționare: cerere tip (dată de Administrația Piețelor); copii după cod fiscal, certificat de înmatriculare la Registrul Oficiului Comerțului (de tip nou), carte verde și statut, după caz; certificat privind taxele și impozitele locale pentru persoanele juridice, emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Municipiului Bacau; certificatul de înregistrare de tip nou sau certificat constatator emis de Camera de Comerț și Industrie sau număr de înregistrare prin care se arată că s-au depus actele în vederea preschimbării lor, pentru societățile comerciale.
Pentru Asociații Familiale și Persoane Fizice autorizate se vor prezenta Autorizațiile la Decretul 54/1990 vizate pe anul în curs; autorizația de funcționare și profil de activitate pentru sediul social.
Reautorizare funcționare: Pentru societățile comerciale: cerere tip (dată de Administrația Piețelor); certificat privind taxele și impozitele locale pentru persoanele juridice, emis de către DTIL; certificatul de înregistrare de tip nou sau certificat constatator emis de Camera de Comerț și Industrie sau număr de înregistrare prin care se arată ca s-au depus actele în vederea preschimbării lor. Pentru Asociații Familiale și Persoane Fizice autorizate se vor prezenta autorizațiile la Decretul 54/1990 vizate pe anul în curs; autorizația de funcționare expirată.
Actele se depun la Registratura Primăriei.
Lasă un răspuns