O variantă viabilă, cel puțin pentru elevi, studenți și profesori, pentru petrecerea nopții dintre ani sînt taberele școlare. Prețurile scăzute, comparativ cu sumele vehiculate de către agențiile de turism obișnuite, practicate de către Agenția Teritorială a Taberelor și Turismului Școlar (ATTTS) au făcut ca cele 120 de locuri puse la bătaie să se vîndă ca pîinea caldă. Prețul unui minisejur, care începe pe 30 decembrie și se termină pe 2 ianuarie, a fost fixat la 1,5 milioane de lei de persoană, preț ce include cazarea, masa festivă de Revelion și masa de prînz din prima zi a anului 2003.
ATTTS Bacău organizează petreceri de Revelion la acest preț, în tabăra de la Dărmănești. Al doilea loc în care tinerii se pot distra este Tabăra de la Sălătruc. Închisă înainte de finalul sezonului de vară din cauza unui scandal provocat de o toxinfecție alimentară, tabăra va fi redeschisă oficial la începutul lunii viitoare, după ce, acum, ea se află, potrivit declarațiilor profesorului Nicu Harasemciuc, directorul ATTTS Bacău, într-un proces de renovare. „Am investit în tabăra de la Sălătruc aproximativ 500 de milioane de lei, pentru a schimba și moderniza tot ce înseamnă bloc alimentar. Tot acum, a zugrăvit camerele și am schimbat mobilierul”, ne-a declarat directorul Harasemciuc. De altfel, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a trimis deja, potrivit dr. Angela Aflorei, director adjunct al DSP, o adresă către Adminsitrația Taberelor prin care „le-am atras atenția că nu vom fi de acord cu organizarea Revelionului, dacă taberele nu vor corespunde din punct de vedere sanitar”.
De Revelion, la Sălătruc vor putea petrece 50 de persoane, jumătate dintre locuri fiind deja ocupate. Cît privește celelalte patru tabere din județ aflate în custodia ATTTS – Valea Budului, Poiana Sărată, Geamăna și Valea Uzului – acestea sînt sezoniere și, pe perioada iernii, sînt închise. Ultima ar fi putut, totuși, să ofere 30 de locuri, dar conducerea „taberelor” a renunțat să mai organizeze Revelionul aici, din cauza „numărului foarte mic de locuri și a riscului de blocare a drumului de acces către tabără, în cazul unei ninsori mai abundente”, după cum ne-a explicat directorul Nicu Harasemciuc.
Oferta pentru Anul Nou a ATTTS cuprinde însă, și tabere din alte șase județe ale țării. Astfel, elevii, profesorii și studenții băcăuani pot alege să-și petreacă noaptea dintre ani în tabere din județele Alba, Maramureș, Neamț, Hunedoara, Botoșani și Suceava, costurile variind între 800.000 de lei și 1,6 milioane de lei pentru o persoană. (E.C.)
Lasă un răspuns