O acțiune în forță a Poliției pentru prinderea unor urmăriți general de etnie rromă, din Buhuși, a readus în discuție problema infracționalității ridicate, gradul de periculozitate și siguranța cetățeanului, pe fondul respectării sau ignorării legilor. Cum trebuie tratați infractorii, mai ales cei cu manifestări violente și ale căror fapte au un grad ridicat de periculozitate? Are dreptul societatea să se apere, sau să fie apărată, în situații limită? Iată răspunsurile celor intervievați în ancheta noastră:
Mihai Iftimie, 50 de ani, inginer: „Trebuie aspru intervenit în astfel de situații limită, cum a fost și cea de la Buhuși, organele de ordine publică, poliția să intervină chiar și cu armamentul din dotare dacă e nevoie, pentru restabilirea liniștii publice. Însă în acest sens nu trebuie să se facă abuz”.
Silviu Eduard Sandu, 17 ani, elev: „E bine că s-a intervenit așa, mai aspru, pentru a-i <
Constantin Bursuc, 40 de ani, redactor muzical: „Eu consider că s-a intervenit corect în situația conflictuală de la Buhuși, chiar mai mult, ar trebui ca zona să fie în permanență controlată de jandarmi și polițiști, o echipă de intervenție ar trebui să fie în permenență pregătită, mai ales că zona respectivă face parte dintr-un cartier despre care e insuficient să spui că e doar rău famat. Iar eu consider că intervenția a fost o eroare din moment ce nu s-a intervenit cu o echipă suficient de numeroasă pentru a anihila acei urmăriți generali”.
Maria Burcă, 36 de ani, casnică: „E bine că s-a intervenit așa. În acest mod și societatea se simte mai în siguranță”. (A consemnat Alina Tănăsescu)
Lasă un răspuns