• de mai bine de o săptămînă, elevii școlilor din această comună nu și-au mai primt suplimentul de hrană promis de Guvern
Neregulile în aplicarea programului „cornul și laptele” nu încetează să apară în județul Bacău nici acum, după ce au trecut mai bine de trei luni de la începerea anului școlar. Aproximativ două sute de copii școlari și preșcolari din comuna Parincea primesc în pauza mare doar cîte un corn sau un covrig. Lapte beau doar dacă își aduc de acasă. „La școlile din Nănești, Vladnic, Văleni și Milești nu a mai ajuns laptele de mai bine de o săptămînă. Mașinile Prolabac trec în viteză prin fața școlilor, dar nu opresc să lase și laptele copiilor. În alte comune, unde școlile se află tot la șosea, așa cum este cazul celor patru școli din comună, mașinile Prolabac pot opri să lase laptele. La noi nu se poate. Am făcut reclamație la Consiliul Județean, dar în loc de sprijin am primit numai amenințări”, acuză Guță Știucă, primarul comunei Parincea.
Conform contractului semnat de administrațiile publice locale cu Prolabac, societatea ar fi trebuit să asigure furnizarea laptelui la primării sau la școlile din centrul comunelor, urmînd ca de aici reprezentanții primăriilor să le transporte la celelalte școli cu mijloacele de care dispun. „Pînă în urmă cu cîteva săptămîni, transportam laptele la unitățile de învățămînt cu căruța, cu mașinile directorilor sau cu microbuzul cu care îi aducem pe copii la școală. Nu așa se transportă, însă, un produs alimentar. Dacă se întîmplă ceva cu copii, tot noi sîntem trași la răspundere. Pentru a regla, cît de cît, aceste lucuri, conducerea Consiliului Județean a dat dispoziție ca furnizorii să lase cornurile și laptele la toate școlile pe lîngă care trec, atunci cînd își urmează traseul de distribuție. În luna noiembrie am făcut o adresă la Prolabac pentru a reglementa situația din comuna Parincea. Nici pînă la această oră nu am primit un răspuns”, a mai spus primarul Știucă. „Cred că sînt niște neînțelegeri cu șoferii mașinilor care aduc laptele în comună. La noi la școală nu a mai ajuns nici un pahar cu lapte de la începutul acestei luni”, a precizat și Branislava Mătăsaru, directorul școlii Vladnic. La rîndul său, Mihai Toma, șeful Biroului desfacere din cadrul Prolabac, ne-a declarat ier că nu a avut pînă acum nici o reclamație din partea vreunui director de școlile din Parincea. „Noi am întocmit împreună cu primarii un traseu în vederea furnizării laptelui în școlile din comune. Dacă am fi primit sesizări că sînt nereguli pe traseu, s-ar fi putut rezolva mai din timp”, a precizat Mihai Toma, care ne-a asigurat că va lua legătura cu primarul comunei Parincea, pentru a găsi împreună soluții în rezolvarea acestei probleme. (E.SOLOMON)
Lasă un răspuns