Secția de modelism de la Sport Club Municipal Bacău are, oficial și începînd de ieri, un nou sediu. Pentru că vechiul „domiciliu”, de pe strada Energiei, era într-o clădire aflată, în orice moment, în pericol de prăbușire, cei care se ocupă de modelism în Bacău au reușit să își găsească un nou loc în care să-și vadă de treburi. Cu ajutorul celor de la Liceul „Anghel Saligny”, Petru Zaharioaia și colegii săi, vor lucra, tot din pasiune, la aeromodele, rachetomodele, automodele și navomodele, în noul sediu de la fostele ateliere ale Liceului de Construcții.
Luna cadourilor le-a adus modeliștilor băcăuani vestea mutării. După ce s-au chinuit ani de zile într-o clădire aflată în paragină, situată la intersecția străzilor Oituz cu Energiei, Petre Zaharioaia și ucenicii săi au reușit, în sfîrșit, să se mute într-un loc mai călduț (n.r., există o sobă de teracotă în care lemnele pot să ardă în voia cea bună). Deși nu vrea să spună că are nevoie de mult ajutor, Zaharioaia știe foarte bine care este situația, ca și ceilalți colegi ai săi, dar se declară mulțumit că are, măcar, un acoperiș pe care se sprijină cei patru pereți ai noului sediu.
Reamintim că, în 2002, modeliștii de la Sport Club Municipal Bacău au obținut 48 de medalii (21 de aur, 12 de argint și 15 de bronz) la campionate mondiale și naționale, de seniori și juniori, cu 8 mai mult decît în 2001 și cu 20 mai multe decît în 1999 și 2000. Secția cea mai prolifică a fost cea de navomodelism, cu un tolat de 23 de medalii dintre care 12 la seniori și 11 la juniori. Între acestea, ies în evidență „aurul” și „argintul” cucerite la Campionatul Mondial de la Hanovra de către Marius Cheșcu, maestru emerit al sportului.
Unul dintre veteranii modelismului băcăuan, inginerul Mircea Radu, se bucură că poate să lucreze în condiții, cît de cît, rezonabile. Așa sînt cei care au făcut ceva în viață, modești. Din 1957 și pînă acum nu a coborît sub locul al treilea în țară la concursurile de aeromodele și automodele. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns