• este prima participare a țării noastre la întrecerea europeană de profil
Trei angajați ai SC Pambac Bacău vor face parte din delegația României la Cupa Europei pentru brutărie, patiserie și lucrări de artă în aluat, care va avea loc săptămîna viitoare. Manifestarea a ajuns la ediția a VIII-a și va avea loc la Nantes, Franța, dar țara noastră este la prima participare la această manifestare. Maria Cojocaru, Maria Ianău și Elena Dima au alcătuit echipa Pambac, care a participat la concursul național de calitate pentru pîine, patiserie și lucrări în aluat, unde au obținut locul I la toate cele secțiuni. Din acest motiv, ele vor reprezenta România la întrecerea europeană, alături de alți doi participanți din Ardeal, Istvan Zaruc și Helen Ferencz.
Sarcina celor trei angajate nu este deloc ușoară. La concursul de la Nantes vin alte nouă echipe, plus țara gazdă. Este o întrecere unde principiile de bază sînt originalitatea, simplitatea și eficacitatea. „Acest concursuri promovează manopera manuală în brutărie, pentru că se consideră că prelucrarea mecanică duce la pierderea anumitor calități ale aluatului – a spus președintele Pambac, Răducan Ion. În plus, se merge și pe ideea că fiecare țară aduce ceva specific în astfel de întreceri”. Cele trei inginere de la Pambac vor partyicipa la secțiunea de artă a concursului, în timp ce ceilalți doi participanți se vor ocupa de secțiunile privind calitatea pîinii și a celor de patiserie. Lucrarea trebuie să se facă în opt ore și are ca temă „Speranța României de a face parte din marea familie europeană”. Conform regulamentului, din juriu va face parte și un membru din România, care este directorul de marketing al Pambac, Gabriela Mohan. Președintele Pambac va merge la concurs și are deja emoții: „Mergem pe un teren complet necunoscut. Nu știm cu ce vin ceilalți, nu avem experiența unor astfel de întîlniri. Ne-ar onora o clasare în primii cinci măcar”. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns