• societatea a trimis pe teren salariații pentru a vedea care locarari se vor debranșa în viitorul apropiat • datele vor fi folosite pentru a se decide blocurile care vor rămîne fără agent termic
Societatea Termloc a început să inventarieze toate blocurile din
cadrul asociațiilor pe care le deservește pentru a constata
posibilitățile imediate de debranșare ale locatarilor încă deserviți de această firmă. Măsura numerotării locatarilor debranșați și a celor care au intenția să renunțe la serviciile firmei a fost luată cu scopul de a crea o bază de date în care să se cunoască situația cît mai apropiată de realitate a procentului de debranșare. Inițial, societatea solicitase aceste informații celor 97 de asociații de locatari și de proprietari cărora le furnizează agent termic, însă administratorii nu s-au arătat prea încîntați de sarcină. Pentru că nici una dintre asociații nu a efectuat recensămîntul actualilor și viitorilor debranșați, societatea a decis să inventarieze cu forțe proprii situația din teren. „Aceste date ne sînt necesare pentru a ști care va fi numărul locatarilor care vor rămîne racordați la sistemul nostru de termoficare pe viitor. Vrem să cunoaștem situația din teren pentru a ne putea întocmi un plan de contorizare, retehnologizare și modernizare. Ori, dacă într-un imobil sau într-o asociație vor rămîne prea puțini locatari la sistemul de termoficare al centralelor termice de cartier, investițiile nu se mai justifică și nu vor mai fi făcute”, ne-a declarat Viorel Comănescu, directorul de exploatare de la Termloc.
Începînd de la agenții încasatori și pînă la centraliști și șefi de centrale ai Termloc, toți au început să colinde blocurile pentru a vedea cîți locatari au montate centrale și cîți au făcut demersuri pentru a se debranșa. „Unii locatari nu au depus solicitare de debranșare, însă au tras conducte de gaz pînă la intrarea în apartament. Practic, inventarierea noastră va lua în calcul conductele de gaz care nu au montate deocamdată contor și care este cert că vor avea ca finalitate montarea unor centrale termice proprii și, evident, debranșarea”, a adăugat directorul Comănescu.
După ce va încheia baza de date, societatea va decide care dintre blocurile racordate la sistemul public de termificare vor fi debranșate și care vor fi zonele în care vor fi realizate investiții. Potrivit conducerii Termloc, imobilele în care vor rămîne numai cîte doi – trei proprietari de apartamente racordați la centralele publice vor fi debranșate, pentru că rămînerea lor în rețea este nerentabilă și ar aduce prejudicii societății. Lista cu blocurile care vor fi debranșate va fi făcută publică în jurul datei de 15 aprilie. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns