Abuzurile funcționarilor corupți de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale țin „capul de afiș” al întregii prese românești. Dumneavoastră ați sesizat astfel de cazuri cînd pentru a obține un drept garantat de lege, a trebuit să oferiți șpagă funcționarilor publici?
Anonim: „N-am avut ocazia să plec din țară să mă angajez undeva în străinătate, dar aici am fost odată în situația de a da așa-zisa șpagă, cu toate că nu am reușit să mă angajez. Însă banii mi-au fost înapoiați și cred eu din cauză că erau insuficienți”.
Gheorghe Ciuhodariu, 49 de ani, muncitor: „Unde lucrez eu acum sînt de mai bine de 30 de ani angajat și nu am fost niciodată în situația de a da șpagă pentru a-mi facilita obținerea unui anumit loc de muncă. Nu am auzit de aceste fapte, dar în caz de o situație majoră cred că aș recurge și eu la această metodă”.
Dan Lazăr, 25 de ani, sortator: „Lucrez la un același loc de muncă de mai bine de doi ani și sînt mulțumit de condițiile în care m-am angajat, pentru că nici nu s-a pus problema angajării mele contracost. Există cazuri de corupție, dar acestea sînt mai des întîlnite la nivel înalt”.
Linica Tapalagă, 46 de ani, cadru didactic: „Am auzit prin intermediul mass-mediei de persoane corupte și de aceste cazuri de corupție din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dar trebuie să recunoaștem că acesta nu este singurul minister în care au fost semnalate cazuri de corupție. Ea este în toată țara, la toate nivelele. Bineînțeles că nu sînt de acord cu aceste metode, dar ești obligat să procedezi astfel pentru a obține un loc de muncă, pentru că altfel te lovești numai de refuzuri și amînări”.
Lasă un răspuns