Constantin Avram merge constant la „Moara”
• omul de afaceri spune că aici știe sigur că nu va primi mîncare care nu-i pe gustul lui, iar muzica este de bună calitate • consilierul județean Claudiu Boangiu merge constant la Hanovra, pentru că se simte „de-al casei”
Ce face românul cînd n-are bani de mîncare? Simplu, se duce la restaurant. Oricît de ciudată ar părea această afirmație, este evident că, deși populația nu prea pare să aibă bani, restaurantele, terasele și barurile sînt pline, îndeosebi seara. În principiu, oamenii își aleg locul în care mănîncă sau beau un șpriț, o cafea, în funcție de banii pe care-i găsesc prin buzunare. Dar nu doar finanțele sînt importante în greaua alegere. Pentru unii este important să stea lejer în restaurant, alții caută aglomerația și zumzetul de la „un mic și-o bere”. Muzica are și ea rolul ei, pentru că sînt oameni care dau buzna în locuri unde maneaua e la putere maximă, în timp ce alții își doresc restaurante unde acordurile muzicale să nu-i deranjeze.
Liderii democrați își potolesc foamea și setea la Moara
Constantin Avram, om de afaceri, consilier județean și vice la PD, face parte din ultima categorie, fiind adeptul muzicii „liniștitoare”. Deși afacerile îl poartă prin multe locuri din țară, Avram nu are decît un restaurant preferat, unde nu are emoții că bucătarii ar putea da „rasol” sau ar putea fi deranjat de muzica stridentă. „Merg cu plăcere la Moara, unde sînt preparate foarte bine mîncărurile mele preferate, mai ușoare, gătite prin fierbere: orez și pui”, spune Constantin Avram. În general, omul de afaceri este foarte atent la prestația personalului care servește la mese. „Cel mai des le fac ospătarilor observații cînd sînt ireverențioși față de mine sau comesenii mei”, declară Avram. El nu a fost prea des neplăcut surprins de mîncarea care i s-a servit, tocmai pentru că nu are obiceiul să-și schimbe preferințele în materie de restaurante. De altfel, restaurantul preferat al lui Constantin Avram este frecventat de toată conducerea PD, care organizează aici toate mesele care urmează evenimentelor pe linie de partid și nu numai.
„Îmi place la Hanovra, pentru că acolo fiecare își vede de treaba lui”
Claudiu Boangiu, consilier județean PSD și purtător de cuvînt al AJOFM Bacău, are cîteva criterii foarte clare, fără de care nici un restaurant nu l-ar putea avea de client. „N-am să intru niciodată în «bombe», chiar dacă au adaos comercial mic, pentru că sînt sigur că acolo e și mizerie”, spune Boangiu. El ține „musai” ca toaleta să fie curată, pentru că, dacă e așa, înseamnă că e curat și la bucătărie, și în sală, iar chelnerii sînt îngrijiți. De asemenea, consilierul județean ține foarte mult ca ospătarii să golească periodic scrumierele de pe masă, cel puțin de la a doua țigară stinsă. Cel mai mult îi plac restaurantele „populare”, unde preferă să meargă cu prietenii. „Îmi plac cele populare pentru că au dever mare și sînt sigur că au rulajul mare și mîncarea e proaspătă”, ne-a spus convins Claudiu Boangiu. El a indicat și unul dintre restaurantele care corespund criteriilor de mai sus: „La Hanovra îmi place și pentru că are o anume intimitate, dată de faptul că fiecare își vede de treaba lui și restaurantul are deja formată o clientelă, de ani buni”. Consilierul județean spune că nu suportă să aștepte prea mult să i se ia comanda și nu e încîntat deloc dacă i se încurcă produsele cerute. Totodată, mîncarea de calitate îl face pe consilierul județean să fie generos, dar nu numai cu ospătarii, cum face cam toată lumea. „Fiind gurmand, eu știu să apreciez mîncarea bine gătită și, nu de puține ori, îl recompensez personal pe bucătar”, dezvăluie Boangiu. De asemenea, el nu mai intră niciodată în restaurantele în care a fost nemulțumit de servire sau de ambianță. La restaurantele de zi, Boangiu apreciază și muzica de calitate, dar nu cu sonorul dat foarte tare. (Florin POPESCU)
Lasă un răspuns