Așii calculatoarelor sînt niște petrecăreți pe cinste
Concursul de informatică No Name, despre care am scris un articol în necunoștiință de cauză, a luat sfîrșit pe 8 iunie, spre marea tristețe a tuturor participanților. Pentru a putea scrie un articol despre acesta fără a omite nici un detaliu, am hotărît să mă înscriu și eu, să văd despre ce este vorba. Ce-i drept, în primul rînd voiam să mă distrez și eu o tură și știam că numai acolo se poate.
Pentru cei care nu știu preas multe amănunte, No Name este un concurs de software educațional și utilitar și de programare, organizat de fundația No Name, al cărei președinte este profesorul Ilie Vieru. Spre deosebire de restul concursurilor de informatică, de obicei stresante și deloc distractive, No Name și-a cîștigat renumele în rîndul elevilor prin felul în care a reușit să combine distracția cu învățatul. Pentru participanții la secțiunea a doua, elevii de liceu, probele sportive au fost obligatorii, iar cei ce nu știu să se simtă bine nu au ce căuta acolo.
Elevii de gimnaziu s-au întrecut în programări în Basic, Pascal, C
^^ sau Delphi, în secțiunea I a concursului. Cîștigători au fost: la clasa a V-a, Baciu Anca (Școala „Miron Costin”), cu premiul I absolut, la clasa a VI-a – Pușcalău Emanuel și Alexandru Vlad Andrei (Școala Nr.2) – ambii cu premiul III, la clasa a VII-a Macovei Alexandru (Școala Nr.2), Horlescu Mariana și Berilă Andra (Colegiul ” Gh. Vrănceanu”), toți trei cu premiul I, Andrieș Andrei (Școala „Mihai Drăgan”) cu premiul II și Tulbure Marius („Gh. Vrînceanu”) cu premiul III.
În tabăra Poiana Sărată am ajuns 140 de elevi de liceu. După ce ne-am cazat, distracția a și început. De la șapte seara pînă la două dimineața s-a dansat sub cerul liber. Cei doi DJ (DJ Hustler și DJ Neo) au reușit să pună muzică de toate felurile, pe toate gusturile. Prima confruntare a fost concursul de soft. Juriul a avut de ales între pagini despre cluburile și discotecile din Bacău, despre Big Bang, despre Colegiul „Vrănceanu” și multe altele. Programul de distracție a continuat după aceea, însă nu în mod plăcut pentru toată lumea, căci au urmat bătăile cu apă. Tabăra arăta ca după o ploaie torențială. Spre după-amiază, echipele de tenis cu piciorul și-au început „activitatea”. Apoi, după o altă noapte de dans, ne-am culcat două ore, pentru a face față următoarei zile. Sîmbătă dimineață a avut loc ultima parte a concursului de informatică, după care participanții s-au putut dedica total distracției. Concursul de ștafetă a avut traseul în tabără, concurenții fiind nevoiți să se urce pe tobogan, să se cațere pe barele din curte și să ocolească un șir de căsuțe. Aruncatul la țintă cu minge de oină a avut loc mai spre seară și, probabil din cauza oboselii, nu mulți au reușit să nimerească cutiile de goale de bere. Concursul de băut apă, introdus anul acesta, s-a ținut mai tîrziu decît fusese programat, spre necazul celor care s-au pregătit toată ziua făcînd „sete”. La miezul nopții ne-am adunat cu toții în jurul foculuid e tabără și am avut o seară incendiară, la propriu și la figurat.
Spre dimineață, cînd abia ne scurgeam, s-au anunțat cîștigătorii. Locul I a revenit Alexandrei Gîrțu („Ferdinand I”), locul doi a fost luat de Racilă Florin, Nazare Cristian și Negru Dana („Gh.Vrănceanu”). Locul al III -lea a fost obținut de Andone Alexandru, Bivol Paul, Apetri Claudiu („Gh.Vrănceanu”) și de Băiceanu Ionuț și Arghire Mihai („Ferdinand I”). Premii pentru întreaga activitate au fost oferite lui Miron Emilian, lui Ionescu Emilia și lui Jijian Alexandru, toți de la Colegiul „Gh.Vrănceanu”. Plecarea e cea mai grea de descris, deoarece nimeni nu a dorit-o. (Mara IONESCU AMBROZIE)
Lasă un răspuns