• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Uncategorized / REȚETA ZILEI Hîrzob sau păstrăv în cetină de brad

REȚETA ZILEI Hîrzob sau păstrăv în cetină de brad

Ziarul de Bacau 4 iulie 2003 Lasă un comentariu

LikeShare

În această săptămînă vă prezentăm o rețetă specială, un adevărat deliciu pescăresc, ce necesită un mod de preparare deosebit.

Ingrediente:

– patru-cinci păstrăvi dolofani, cam cît să adune un kilogram;

– o lingură de sare;

– o lingură de mirodenii (cimbru, boia de ardei, piper);

– o jumătate de lingură de oțet;

– o jumătate de lingură Delikat;

– doi căței de usturoi pisați;

– o foaie de dafin;

Tot conținutul se amestecă, după care se toarnă peste păstrăvul eviscerat și se lasă în baiț 20 de ore, într-o oală cu capac. După ce peștele se îmbibă cu toate aceste ingrediente, se înșiră pe nuiele și se pune la afumat

Cum se face afumarea

Afumarea este ultimul și cel mai sofisticat procedeu, care obligatoriu trebuie să dureze o zi întreagă. Pentru a obține un fum de calitate se folosește, în această ordine, lemn de fag, lujer de zmeur, tulpină de urzică uscată, cetină de brad și ramuri de cireș. La sfîrșitul zilei, păstrăvul se ia de pe nuiele și se împachetează în cetină de brad, obligatoriu cu capetele afară. După gust, hîrzobul se servește cu lămîie sau ceapă, asezonat cu un vin alb, sec.

La „Casa Montana” din Slănic Moldova, o porție de hîrzob costă în jur de 600.000 de lei, dar se prepară numai la comandă. Păstrăvul în cetină de brad de la Slănic a ajuns și pe masa regelui Mihai, la Versoix, unde s-a bucurat de o apreciere deosebită. (Florin CRĂCIUN)

LikeShare

Din categoria: Uncategorized

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Percheziții domiciliare în Moinești și Pârjol, la tineri bănuiți de înșelăciune și deținere ilegală de arme

FOTO: Reabilitarea Palatului Administrativ a ajuns la 20%. Proiectul de 13 milioane euro, monitorizat de prefectul Ilișanu

De ce să optezi pentru o saltea cu arcuri împachetate individual?

Au furat 120.000 de lei din buzunare, în autobuzele din Bacău! Polițiștii au „vizitat” acasă 4 hoți, pe care i-au reținut

Anunț public SC CRAB SA Bacău

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • Georgel la Nicușor Dan, amintiri din Bacău, unde a făcut armata, în comunism. „Am tras 50 de cartuşe sau poate 30”
  • Adrian la Nicușor Dan, amintiri din Bacău, unde a făcut armata, în comunism. „Am tras 50 de cartuşe sau poate 30”
  • Mihai la Sondaj pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai 2025. Luptă strânsă între George Simion și Nicușor Dan
  • Mihai la Sondaj pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai 2025. Luptă strânsă între George Simion și Nicușor Dan
  • WAR OF THE BOSSES la Sondaj pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai 2025. Luptă strânsă între George Simion și Nicușor Dan

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău