La nivelul județului Bacău funcționează la capacitate doar patru abatoare. Din cele șase unități cu acest profil, cei care au vite sau porci pentru sacrificare pot apela la Carbac din Bacău, Tiberias 200 – Răcăciuni, Bunghez SRL – Onești și și la Titela Com SRL Buhoci – abatorul Bijghir. Celelalte două unități care erau autorizate, abatorul de la Poiana Sărată a firmei Carmun Oituz și Nicbac Nicolae Bălcescu sînt în plin proces de modernizare. „În general, unitățile din industria cărnii, inclusiv cele patru abatoare care funcționează, au făcut investiții masive pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru, astfel încît să se alinieze normelor Uniunii Europene”, a spus directorul Direcției Sanitar-Veterinare, Florin Velisar. Cele patru unități care funcționează îndeplinesc toate cerințele, inclusiv cele de cerute de verificările caracteristice encefalopatiei spongiforme bovine – cunoscută sub numele generic de „boala vacii nebune” – sau de sacrificarea fără durere a animalelor. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns